Diari del padrí

Dilluns, 27 d’abril de 2015 – Anna Serrat / Ramya El Bighouti – 2n ESO / P5

Avui, no he escrit sola el diari, l’he escrit amb la meva fillola, la Ramya. M’ha explicat que li agrada molt fer apadrinament amb mi. Li agrada molt llegir, sobretot llibres i contes d’aventures. També troba molt divertit dibuixar les imatges que surten als contes que llegim. Després de dibuixar-los li agrada pintar-los. Aquestes hores d’apadrinament està molt atenta i col·labora amb les activitats que l’hi faig fer. També m’ha dit el que pensava de mi, li agrada molt que vingui a classe perquè llegim i dibuixem, que són coses que li agraden. Diu que sóc simpàtica i l’ajudo molt a aprendre a llegir i a escriure, això vol dir que faig la feina ben feta. Li agrada molt com explico els contes perquè ens fixem en cada detall de la imatge i perquè l’ajudo a entendre el que diuen els contes.

Des de principi de curs ha millorat molt, perquè abans era bastant tímida i no m’explicava gaire res, però ens hem anat coneixent, i ara m’explica de tot. Llegint, també ha millorat moltíssim, ja que ara pot llegir lletra d’impremta sense que l’hagi d’ajudar gairebé gens!

 

El dilluns 27 d’abril – Guillem Tordera / Ia Freixa ( 2n ESO/P5)

Avui hem fet apadrinament i hem llegit un llibre que a dintre hi havia dos contes, La Rateta i En Tabalet, i també hem llegit un llibre que es diu el dofí. L’Ia diu que li agrada apadrinament i que també li agrada llegir,  però que de gran no voldrà ser padrina i ensenyar a llegir a nens d’infantil i de 1r i 2n de primària. Diu que li agrada anar a fer apadrinament a llocs diferents perquè no sigui només llegir. Ella no sap quin és el llibre que li agrada més però el llibre de La Rateta Presumida i el d’En Tabalet m’ha dit que li agrada molt. També diu que ha progressat molt escrivint i que li agrada molt. L’Ia m’ha explicat que li agraden molt els animals i els llibres d’animals perquè viu en una granja. També m’ha explicat que li agraden molt els dinosaures i que de gran vol ser paleontòloga.

A mi m’agrada molt fer apadrinament perquè m’agraden els nens petits. Jo he trobat que l’Ia ha progressat molt llegit respecte de l’any passat i que sobretot ara no té vergonya i l’any passat en tenia molta. Ara ja m’explica moltes coses però a vegades encara té vergonya quan altres nens de la meva classe li diuen coses.

 

Dilluns 27/4/15 – Manel Anguita i Ahmed Bouda / Pep Crespi (2n ESO / P5)

A en Pep li agrada llegir bastant, li agrada llegir contes d’aventures i contes desplegables. En Pep aprofita molt el temps però de vegades es despista, parla molt i no és gens vergonyós. En Pep diu que el que més li agrada de nosaltres és: li agrada que vinguem, que a les obres de teatre ens el posem a la falda, també li agrada com expliquem els contes. Diu que els jocs o les activitats que fem de buscar les seves lletres en un diari o en una revista li agraden molt i que escriure el seu nom a la sorra o en un full també li agrada. En Pep ja sap escriure el seu nom i el seu primer cognom amb lletra de pal. També sap llegir algunes paraules amb lletra lligada.

A l’Ahmed i a mi ens encanta passar una bona estona amb en Pep.

 

Dilluns, 27-4-2015  –   Ibtisam Amzaiab – Mariam Bounnaannaa / 2n ESO – P-5

Durant aquests dies i setmanes d’apadrinament, amb la Mariam hem fet diferents coses, com llegir, dibuixar, escriure… sobretot divertir-nos aprenent. Segons la Mariam és molt divertit fer apadrinament, i se’n recorda de quan ens toca fer-ho. Hi va haver un dia que vaig faltar i quan em va trobar a fora de l’escola es va dirigir corrents cap a mi a saludar-me i a preguntar-me el perquè vaig faltar el dia d’apadrinament. El que més li agrada a la Mariam és llegir però també diu que li agrada molt xerrar i aprendre amb mi.

És molt divertit trobar-nos amb els petits i poder ensenyar-los a llegir i escriure. La Mariam ha après totes les lletres però a l’hora de llegir li costa una mica, encara que ha fet un gran progrés. En començar aquest trimestre no parlava gaire i no sabia ni una lletra, però ara, abans de venir a l’escola es deixa la vergonya a casa i ve a aprendre amb mi. He observat que em te molta confiança.

 

Dilluns, 27 d’abril del 2015 – Clàudia Escribano / Anna Bulló (P5 / 2n ESO)

Avui hem fet una cosa diferent als altres dies, hem fet els nostre diari d’apadrinament juntes.

Havíem de explicar què ens agradava de l’apadrinament i de la nostra fillola.

Anna: La Clàudia és una nena molt llesta, sap llegir molt bé, escriu també molt bé…

Els primers dies era molt tímida i ara sempre m’explica moltes coses.

Li agraden molt els animals sobretot els cocodrils, i si pot ser cada dia llegim un llibre d’animals.

Li agrada molt fer apadrinament.

Clàudia: L’Anna llegeix molt be, i m’agrada molt que vingui perquè m’explica els contes, li agrada jugar a hockey, m’agraden molt els seus cabells perquè els té molt llargs.

 

Dilluns, 27 d’abril del 2015 – Sergi Escudero / Arnau Capdevila (P5 / 2n ESO)

A en Sergi li agrada llegir llibres de karate, els d’en Rayo Maqueen, l’Spider Man i les Tortugues Ninja. A les hores d’apadrinament està sempre content i li agrada molt llegir llibres sobre animals. Uns dels seus animals preferits són els gats i els dinosaures ferotges. En Sergi ha avançat molt en la lectura i ha après molt ràpid les lletres. També ha après molt a llegir i ha après moltes de les lletres de l’abecedari.

Segons en Sergi, a l’Arnau li agraden molt els gossos i els gats. Li agraden els llibres de vampirs i d’aventures. Diu que l’ha ajudat molt a aprendre les lletres i ha explicat molts contes. Li ha agradat molt que l’hagi vingut a ajudar i hem après moltes coses junts.

 

Dilluns, 27 d’abril 2015- Laura de Toro – David Rodríguez / Laia Rocasalvas  (2n ESO/P5)

Aquest tarda hem fet una sessió diferent a les altres, no nomes hem estat llegint un llibre, sinó que primer hem fet un diari tots junts,tant els grans com els petits.

Ens hem fet preguntes mútuament, hem parlat de contes, colors, fruites, animals, de què volem ser de grans, etc. De la Laia he pogut saber més coses com per exemple que li agrada com en David i jo li expliquem els contes, li fa riure l’entonació que posem, que el seu color preferit és el rosa florescent, el seu animal preferit el gat, la seva estació, l’estiu i de gran li agradaria ser perruquera.

M’ha agradat molt saber que sempre se’n recorda que els dilluns tenim Apadrinament, s’ho passa molt bé amb nosaltres, tant amb en David com amb mi. També m’ha explicat que li agrada molt llegir contes de tot tipus però sobretot els del cos humà i de princeses. La Laia és una nena molt atenta, li agrada molt anar al parc a llegir ja que s’està millor en un parc que no pas a la classe i així podem dibuixar a la sorra les lletres i paraules dels contes. Ha evolucionat molt des del principi de curs, ara ja llegeix molt bé, també ara parla molt més amb nosaltres que abans, ja no té tanta vergonya i s’ho passa molt més bé en les sessions. Espero que a ella li continuï agradant de passar moltes estones més junts.

 

Dilluns, 27 d’abril del 2015 – Bilal El Aquioui / Romayssa El Boghouti (P5 / 2n ESO)

A la Romayssa el que més li agrada és mirar els contes, li va agradar molt fer els punts i canviar-los cada vegada. Li agrada també que vagi a la seva classe i la història que li han explicat que li ha agradat molt ha set El serpent de Manlleu.

A mi m’agrada molt veure com ens esperen tots en silenci al seus llocs, el que m’agradaria seria que la Romayssa fos menys tímida i parlés i em demanés més coses sense vergonya i també que no s’enfadés quan la corregeixi com l’última vegada. Amb totes les sessions que hem fet d’apadrinament sé que li agrada molt dibuixar igual que a mi, que li agraden les princeses i no li agrada gaire pintar, com també em passa a mi. Se sap tot l’abecedari i els números fins el 20

 

El dilluns 2 de febrer – Carla Barba / Íria Autet (2n ESO/P5)

Avui el diari el fem totes dues. Sí, sí, les dues juntes. Així podem opinar les dues sobre el nostre primer any d’apadrinament.

L’Íria diu que s’ho passa molt bé, que li agrada que jo li llegeixi contes i que vagi a la seva classe. També comenta que li va agradar el dia que vam anar al parc a llegir i a dibuixar lletres a la sorra i també es pregunta perquè hi ha setmanes que no fem apadrinament. En el fons, es bona senyal, ja que això vol dir que li agrada tant com per poder trobar a faltar fer apadrinament les setmanes que no hi vaig.

Per la meva part, veig que li agrada molt llegir i sempre està molt atenta. Ara, ja gairebé no té vergonya i ja em parla molt més que a l’inici de curs. M’he fixat que li encanta dibuixar les lletres tan perfectes com sap, esborrant-les tantes vegades com sigui necessari per tal que li quedin al seu gust.

Des del primer dia que vaig començar a llegir amb ella, ha fet un canvi molt gran, tant en la manera de llegir com en la d’escriure.

 

Dilluns 27 d’Abril – Aina Gordillo / Martí Juncosas ( 2n ESO / P5 )

Avui en Martí ha portat un conte sobre l’espai. Abans de llegir el conte hem estat parlant sobre l’espai. Després hem començat a llegir el conte. A la primera pàgina sortien totes les constel·lacions, i a mesura que l’anàvem llegint, sortien coses noves, com els planetes, les diferents estacions que hi ha. Després de llegir el llibre li he preguntat si li agradava l’espai i m’ha dit que sí, però que ell no vol anar-hi. Després hem llegit un llibre de la guineu i de la rateta presumida. A en Martí li agrada molt que li llegeixin llibres.

En Martí al principi de curs era molt tímid i ara, al final, parla molt i a vegades m’explica tots els contes que té a casa. Al principi també li costava llegir les paraules però ara al final llegeix bastant ràpid.

 

Dilluns, 27 d’Abril de 2015 – Víctor Castillo i Judit Rius (P-5 i 2n d’ESO)

Avui, a la sessió d’apadrinament hem fet un diari conjunt, és a dir del padrí i el fillol, valorant l’apadrinament de les anteriors sessions.

En Víctor ha dit que li agrada molt que vagi a fer apadrinament, que prefereix que li expliqui jo les històries dels contes i que després en dibuixem els seus personatges, també m’ha explicat que no li agrada gaire llegir ell mateix els contes perquè ho troba avorrit i que li agrada més fer l’apadrinament fora de la classe, ja sigui al pati o al parc.

Jo he fet una valoració sobre el comportament i l’evolució que ha fet en Víctor en aquest temps. He vist que quan fem apadrinament, ell es porta bastant bé i està molt atent a l’hora de llegir. Respecte a la seva evolució, crec que hi ha força diferència des de principis de curs fins ara, que ja estem acabant, abans no parlava gaire i ara parla molt amb mi. He notat que li va més bé escriure que llegir, tot i que llegint ha millorat força. Mica en mica pot llegir les paraules més ràpidament, encara que li costen una mica les que són més llargues, per això quan n’ha de llegir una, la separem per síl·labes i llavors, en Víctor la diu sencera.

 

Dilluns, 27 d’Abril de 2015 – Tian Montoya i Melissa Rivero  (P-5 i 2n d’ESO)

Avui ens hem dedicat a llegir una mica, tot seguit li he fet unes preguntes sobre el que li he llegit, no estava gaire al cos, però després li he llegit un altre conte i en aquest ja estava molt més atent. Quan he vist que estava una mica cansat he fet que dibuixés una mica mentre jo li feia preguntes sobre els apadrinaments que hem fet aquest curs. Li he fet preguntes sobre: si li agradava fer-ne amb mi, si li agrada llegir i dibuixar una mica o si li agrada nomes llegir etc… En general li ha agradat tot. A mi m’ha encantat fer apadrinament tot i que és molt curta l’hora. A poc a poc en Tian ha anat agafant confiança amb mi i jo amb ell.

 

Dilluns, 27 d’Abril de 2015 –  Èrik Roca, Bilal Aissaoui / Otger Tubau  (P-5 i 2n d’ESO)

Avui hem fet l’onzè diari d’apadrinament i l’Otger ens ha explicat què li agradava de l’apadrinament. Ell diu que li agrada molt tot el què fem, però el què més li agrada és llegir o que l’ajudem a comptar però de tota manera, a ell li agrada que vinguem a fer apadrinament. Nosaltres hem notat que l’Otger des de principi de curs ha millorat en la lectura.

Ell què li agrada de l’Èrik és que l’ajuda molt a llegir i a comptar. Li agrada molt de la manera que li explica les coses del llibre. D’en Bilal li agrada que l’ajuda a comptar i diu que el fa riure per les coses que fa.

 

Dilluns, 27 d’Abril de 2015 –  Eva Sillero / Alba Fabré  (P-5 i 2n d’ESO)

Avui, dilluns 27 d’abril del 2015, la professora ens ha dit que hem de fer un text amb els petits sobre l’apadrinament. El que jo he decidit fer, és explicar una mica l’apadrinament a partir de la versió de l’Alba i la meva.

ALBA: A mi no m’agrada gaire l’apadrinament perquè trobo una mica avorrit anar llegint contes tota l’estona sense fer res més. El que més em va agradar de tots els cops que hem fet apadrinament, va ser anar al parc a llegir. També m’ha agradat molt llegir el poema de Sant Jordi amb l’Eva.

EVA: A mi m’agrada fer l’apadrinament. Els dies que ho fem, l’hora passa volant. És agradable estar amb un infant una estoneta i establir un lligam amb ell. L’Alba és una nena molt moguda, molt divertida, juganera.. Li costa està atenta escoltant les històries que li explico i li he de cridar l’atenció d’alguna manera.. Al principi era molt tímida i molt callada, ni em dirigia la paraula. En canvi, ara parlem, m’explica coses, fem bromes i riem..

I també a part d’això, l’Alba ha evolucionat moltíssim llegint. Abans, gairebé ni sabia identificar algunes lletres, li costava molt, i ara sap llegir frases senceres! És impressionant com de ràpid aprenen els nens petits.

 

Dilluns 13 d’abril de 2015- Maria Suñen/ Eduard Roca/ Abril Perarnau (2n ESO/P-5)

Ja portem 11 sessions en què jo i l’Eduard passem aquestes estones tan agradables amb l’Abril, i ara que estem a la recta final volem fer una valoració i que ella també ens valori. L’Abril ens ha dit que s’ho passa molt bé amb nosaltres, li encanta fer apadrinament, diu que ha après a llegir, li encanta que li expliquem aquelles històries que ens inventem i que la fan riure sense parar, no voldria marxar mai de la nostra classe si no fos perquè l’estona que tenim s’acaba.

Dons ara ens toca a nosaltres. L’Abril és aquella nena que el primer dia et mirava amb aquells ulls innocents i que li havies de treure les paraules de la boca. Ara durant totes aquestes sessions tant nosaltres com ella hem après moltes coses, nosaltres a saber com tractar a un nen i com ensenyar-li a llegir i ella a llegir i a saber estar amb nosaltres. Amb l’Eduard hem pogut veure una evolució molt gran que ens ha deixat bocabadats, al principi ho feia molt a poc a poc i li costava entendre el significat del llibre, ara ja llegeix amb més facilitat i sobretot i el mes important és l’il·lusió i les ganes d’aprendre. Estem molt contents amb l’Abril, a nosaltres, com ella ha dit, també se’ns passa volant aquesta estona.

 

Dilluns 27 Abril 2015 – Adrià Vilatubà i Ilyass kardoussan / Achraf Rammou (2n ESO/P-5)

Avui hem pujat a l’aula de 2n ESO i hem estat llegint una mica un conte amb dibuixos molts grans ‘Les Cases Abans I Ara’.

Una mica també hem estat parlant coses de que farem nosaltres de gran:

L’Achraf, de gran vol ser bomber. L’Adrià vol ser Tecnològic. L’Ilyass encara no sap què vol ser. Desprès d’haver parlat de tot això hem estat dibuixant moltes i moltes coses (dinosaures, persones…) Ens ha agradat molt

I hem quan la professora ha dit que anéssim cap a baix, tots nosaltres hem dit que l’estona havia passat molt ràpid.

 

Dilluns 27 d’Abril – Alexandra Villagrasa / Ariadna Ungur  (2n ESO – P5)

Avui hem anat a l’aula de 2n d’Eso per fer l’apadrinament. L’Ariadna m’ha portat un llibre que parlava sobre els sistema solar i sobre el astres. També li agraden els contes de princeses o bé de planetes, com el que hem llegit avui. L’Ariadna m’ha explicat que li agrada força venir a fer apadrinament, però el que més li agrada és quan escrivim  paraules i llegim juntes.

I ara que hem arribat a fi de curs he vist el canvi que ha fet a l’hora de llegir. No li costa tant i la iniciativa la dóna ella, també ha millorat en la pronunciació i es veu com gaudeix més de lectura i ja no es tan tímida.

Estic molt orgullosa d’ella i molt contenta ja que cada cop se la veu amb més ganes d’aprendre i llegir!!

 

El dilluns 27 d’abril- Èric Zwatrzko / Pol Martínez (2n ESO/P-5)

Aquest és el diari numero 11. Aquest cop el diari l’hem escrit conjuntament en Pol i jo, així que he anat posant l’opinió d’en Pol i les coses que ell deia

Abans de començar a llegir li he demanat a en Pol què li semblava fer aquest diari i què llegiríem avui:

Sóc en Pol i no m’agrada fer aquest diari perquè jo en vull fer un de secret per mi sol. Ara llegirem el conte d’en Jack i la mongetera màgica, aquest llibre m’agrada molt”

Després hem començat a llegir el llibre i quan hem acabat li he demanat a veure si entenia de què anava, i m’ha dit:

Hi havia uns pobres que no tenien menjar i van canviar una vaca per unes mongetes màgiques. Les mongetes van créixer i a dalt els núvols hi havia un ogre que es volia menjar en Jack però es va escapar amb les monedes i va comprar menjar”

Quan hem acabat li he demanat a en Pol què pensava de l’apadrinament, si li agradava llegir i quines coses més li agradaven, m’ha contestat:

“M’agrada molt fer apadrinament, però no m’agrada llegir perquè és avorrit, també m’agrada dibuixar i el futbol”

A part d’això també m’ha dit que l’apadrinament era la seva hora preferida i després hem dibuixat una estoneta.

 

Dilluns 27 d’Abril , Yasser Rammou / Mohamed Amin Bourass (2n ESO/ P5)

He vist com en Mohamed ha après molt des que va començar a llegir amb mi. Ara ja sap llegir més i les lletres se les sap totes. Diu que li agrada molt explicar llibres amb mi i que s’ho passa molt bé. També diu que passa bons moments llegint llibres. Jo també m’ho passo bé llegint llibres amb ell, explicar-los-hi… Ell diu que mai es cansarà de llegir llibres amb mi i jo estic d’acord amb ell perquè jo tampoc em cansaré mai ja que m’ho passo bé. En Mohamed és molt entremaliat, li agrada molt jugar, però a l’hora de llegir s’asseu a la cadira i llegeix concentradament i tan bé com pot.

 

Dilluns 27 d’Abril , Ramon Marginet / Ian Lata (2n ESO/ P5)

Avui em fet apadrinament amb els nens de P5, han triat el llibre ells i a part de llegir els hem fet algunes preguntes del que els semblava l’apadrinament i coses relacionades amb aquesta estona. Una de les coses que ha dit és que l’apadrinament li agrada però que li agrada m,es quan fem altres coses un cop hem llegit, com pintar algun dibuix, parlar… També ha dit que a vegades se li feia una mica pesat quan només llegíem. Jo trobo que llegeix bastant bé per l’edat que té i que li agrada fer-ho.

Com sempre que tria ha agafat un llibre d’animals que ens l’hem llegit ràpid perquè era el segon o tercer cop que el llegíem, desprès l’hem canviat i ha tornat a agafar-ne un d’animals però aquest cop, de peixos. Aquest llibre en s’ha durat més perquè era el primer cop que el llegíem i a més hi havia jocs per fer.

 

Dilluns, 27 Abdel Boutamant / Duaa Balghou (2n ESO/ P5)

La Duaa m’explica que li agraden les princeses, els animals i les fades. També li agrada molt dibuixar. Li agrada molt llegir i que jo la vagi a ajudar a llegir, més.

A mi m’agraden molt els llibres d’aventures i d’acció. I també m’agrada moltíssim anar a la seva classe i ajudar-la a llegir.

La Duaa diu que també li agrada molt mirar la tele, com per exemple: Heidi, Bob Esponja, Doraemon i Garfiel, i el que no li agrada mirar en Tom y Jerry.

 

Dilluns 27 d’Abril , Nona Sitjà / Aya Azanay (2n ESO/ P5)

Penso que fer l’apadrinament és una forma d’aprendre diferent, ja que no tot és llegir un conte, sinó també d’aprendre altres coses com lletres, números, parts del cos… Personalment a mi m’agrada molt fer apadrinament perquè m’ho passo molt be llegint, dibuixant i fins i tot xerrant, ja que a l’Aya li costa una miqueta xerrar però cada cop més crec que té més confiança i expressa més el que pensa. L’Aya pensa que també li agradaria fer apadrinament com ara fem nosaltres per ensenyar als nens petits a llegir.. també li ha agradat molt fer apadrinament perquè veig que hi posa molt interès quan li explico alguna cosa nova que no sap encara.

  

El dilluns 16 de març – Ibtisam Amzaiab/ Mariam (2nEso/P5)

Avui ha set un dia d’allò més divertit, he portat un llibre de casa titulat ”Aladí i la llàntia màgica”, i un dibuix per pintar relacionat amb el llibre. El dibuix era de l’Aladí i la Yasmina.

A l’acabar de llegir el llibre he tret un full en blanc i la Mariam ha escrit el seu nom amb lletra de pal i amb lletra lligada. Li ha costat fer la erra lligada, també ha escrit el meu nom amb una mica d’ajuda, m’ha fet molta il·lusió que ho sàpiga fer, li he apuntat uns noms com “oli”, “mama” o “pou” i els ha sabut llegir sense la meva ajuda. A l’acabar hem pintat el dibuix i m’ha fet gràcia que ella m’ha dit:

– Jo pinto la princesa Yasmina perquè jo de gran serè com ells!!.

I jo he hagut de pintar l’Aladí mentre ella pintava la Yasmina.

 

Dilluns, 16 de Març de 2015 – Víctor Castillo i Judit Rius (P-5 i 2n d’ESO)

Avui, per fer l’apadrinament hem hagut de portar alguns contes i una fitxa amb paraules que poguessin llegir i escriure.

Li he fet dir algunes paraules que portava preparades en una fitxa i li he llegit l’Aneguet Lleig i en Patufet, com que li he dit que llavors dibuixaríem i m’ha dit que li agrada molt, m’ha fet explicar-li els contes més ràpid. Quan hem acabat les dues històries hem fet alguns dibuixos que sortien als contes, i he pogut veure que, per la seva edat dibuixa força bé. M’ha passat l’estona volant i quan volíem començar a fer un altre dibuix hem hagut de plegar.

 

Dilluns, 16 de març.  Anna Serrat / Ramya, (2n ESO / P5)

Avui, la Rayma ha començat explicant les lletres que estaven estudiant o que ja havien estudiat. Hem continuat escrivint paraules que coneixia amb les lletres M, P, T, L i F. Hem buscat paraules fàcils i m’he sorprès perquè a l’hora d’escriure PADRÍ, ja hi ha posat directament l’accent. Ens hi hem estat una bona estona fins que ens en hem cansat.

Després, he tret un altre paper i ha fet un dibuix d’una nena en un camp. L’hem pintat i hi ha escrit els nostres noms. Sap escriure perfectament en lletra lligada. Quan ha acabat l’hora, ens hem acomiadat i he marxat cap a la classe.

 

El dilluns 16 de març – Guillem Tordera Jutglar/ Ia ( 2n ESO/P5)

Avui hem anat a fer apadrinament als nens de P5. Per fer una cosa diferent hem portat un llibre de casa perquè el llegeixin i un dibuix perquè el pintin. Primer l’Ia i jo hem llegit El peixet d’or que té bastant de lletra i ens ha ocupat força estona de la classe i després quan hem acabat de llegir el llibre l’Ia ha pintat un dibuix del peixet. Quan ja era hora i la Rosa Maria ens ha dit que ja havíem de deixar de dibuixar o llegir el què estiguéssim fent, li ha dit a l’Ia que escrivís el nom del conte a sobre del dibuix i ella ho ha fet. Avui al principi estava més tímida, i segurament ho estava perquè feia molt temps que no ens vèiem perquè l’altra vegada va estar malalta. Però més cap al final ja estava més normal i no estava tant tímida i més relaxada

 

El dilluns 16 de març de 2015 – Maria Suñen / Abril Perarnau (2n ESO/ P-5)

Per fi dilluns! Una altra estona juntament amb l’Abril. Avui amb la felicitat extrema de l’Abril hem pujat a dalt a la classe ja que la setmana passada ens va tocar quedar-nos a P-5. Avui ens ha tocat portar-los alguna cosa, ja fos un llibre, una fitxa, alguna cosa per dibuixar… jo i l’Eduard li hem dut un llibre de Les tres bessones on la lletra era de pal i l’ha llegit entenent tot el què llegia, després teníem un llibre que era amb lletra lligada i hem llegit una mica. Cada cop l’Abril va aprenent més a llegir amb lletra lligada. Un cop acabats els llibres hem fet una fitxa de la p i la m que són les lletres que estan estudiant amb lletra lligada. L’estona amb l’Abril es fa molt curta, ja que ella s’ho passa molt bé aprenent i a mi m’agrada veure la seva cara de felicitat amb què fa les coses.

 

  

Dijous 19 de març del 2015. – RAÜL GARRIDO-AYA BOULAHDAJ/POL PARÉS  (4tESO/2nPRI)

Avui, a apadrinament ha vingut  un fillol nou perquè el seu padrí no hi era, el fillol era en Pol Parés, així que l’Aya i en Pol han vingut amb mi cap a 4rt per fer apadrinament, tenien d’acabar la fitxa de l’altre dia i començar-ne una llegint, abans, un còmic. La primera fitxa la van acabar molt ràpid els dos, tot i que en alguns llocs es varen encallar una mica. La segona fitxa tampoc era gaire difícil i per fer-ho més interactiu els hi vaig dir que cadascú fes de un personatge y que llegissin el còmic així, els hi va agradar bastant i al acabar ens vam ajuntar amb la Dalila i el seu fillol i vam llegir el còmic com si cadascú fos un personatge, com abans, però aquest cop amb més gent. Tot i que fos el primer cop que portava dos fillols no va ser difícil i els nens s’ho van passar millor.

 

Dijous 19 de març del 2015. – SERGI VILLASEÑOR- JORDI DOMÈNEC (4tESO/2nPRI)

Vam començar canviant el mètode de l’altre dia, en lloc de sortir tots al pati la meitat de la classe va pujar a la classe i l’altra ens hem quedat a la classe de segon. M’he ubicat com he pogut en dues cadires lliures en la qual un a estat ocupada per mi, al costat del meu fillol. Vam començar una nova fotocòpia, la qual vam llegir i fer les activitats en 10 minuts. Després la seva tutora ens va dir que havia de pintar una part de cada vinyeta, ja que el text era en formàt còmic. Abans que ens adonessim ja s’havia acabat la classe i ens vam despedir per tornar-nos a veure la pròxima vegada.

 

Dijous 19 de març del 2015. – AMINE RAMMOU- GUIM  (4tESO/2nPRI)

Aquesta vegada no només he hagut de fer apadrinament amb en Guim sinó que he agafat a en Guillem el fillol d’en Sergi Prat ja que ell no podia assistir. Ells no sabien que hi havia apadrinament i ens els hem trobat arreglant el fitxer per poder enquadernar-lo. Han endreçat el fitxer i ens hem posat a fer la fitxa. Ens vam adonar que era molt fàcil de fer i que la acabaríem ràpid. En Guillem em va comentar que mai havia llegit un còmic ja que la fitxa n’era un. El còmic el vam repartir en vinyetes i cada un llegia una vinyeta. Un cop acabada vam fer la comprensió lectora i estaven una mica esverats. Després de calmar-los una mica vam començar a pintar el més important de cada vinyeta. Finalment vaig ajudar-los a arreglar el fitxer i vaig pujar a la classe.

 

Dijous 19 de març del 2015. – ORIOL SIMON – ADIL RAMMOU (4tESO/2nPRI)

Avui amb l’Adil estava molt animat i amb ganes de treballar. Com sempre la Roser  ens va donar una feina per realitzar. Aquest cop la fitxa era més simple i molt més curta de acabar-la. La fitxa era de llegir-te un còmic d’una família que se’n anava d’excursió. L’Adil se la va acabar molt ràpid i van poder pintar una mica per alt la fitxa del còmic. Acabada la feina li vaig fer preguntes sobre la lectura.

 

Dijous 19 de març del 2015. – ROGER MÀRQUEZ-CESC FREIXA / POL GARRIDO (4tESO/2nPRI)

Avui, el padrí d’en Pol Garrido no hi era, així que me l’he quedat jo junt amb en Cesc. Era l’aniversari d’en Cesc, i estava molt content i animat. La lectura era molt ràpida de llegir, i han acabat amb 10 minuts. Després ha arribat la millor part: ens hem ajuntat amb la Dalila i el seu padrí, i un dels tres nens imitava un dels personatges de la lectura, i els altres l’endevinaven. Ha estat molt divertit, i penso que s’ho han passat molt bé.

  

El dilluns 16 de març del 2015 – Irene Castellón / Albert Surinyach (3r ESO / 1r PRI)

El dia d’avui hem pujat al pis de dalt, a 3r d’ESO per realitzar una activitat de lectura sobre uns alumnes de primer que se’n van de colònies a la costa, del llibre ja conegut per tots i que havíem llegit de més petits, La Balena Blanca. El vocabulari era molt adequat a la seva edat excepte d’algunes paraules com necesser, que segurament no els hi són tant conegudes, però només paraules puntuals. L’Albert quan vol llegeix molt bé, però la majoria de temps es mou molt i es distreu amb qualsevol cosa i això li retarda la lectura, un altre aspecte negatiu és que com vaig comentar anteriorment, s’inventa les paraules quan llegeix les dues primeres lletres. Si millora aquests dos conceptes llegirà més ràpid i més fluidament. Ens ho hem passat molt bé, fins a la pròxima!

 

El dilluns 16 de març de 2015 – Gerard i Abdelilah / Jana Fontsarè (3r ESO / 1r PRI)

El dia 16 de març vam fer la desena sessió d’apadrinament. Aquest cop ens tocava llegir un conte del llibre de La Balena Blanca. El conte tractava sobre uns nens que se n’anaven de colònies al mar. També hem llegit aquest conte perquè la setmana que ve els alumnes de primària se’n van de colònies. Un cop hem acabat de llegir el conte hem fet uns exercicis sobre la lectura i ens hem intercanviat els punts de llibre.

 

El dilluns 16 de març – Gemma Crespi / Mohamed Azouagh (3r ESO / 1r PRI)

Avui, dilluns 16 de març, hem tornat a primer. L’altre dia no ens vam veure perquè estava malalta, però avui ens hem retrobat. Al principi anàvem a fora al pati, però finalment ens hem quedat a la classe perquè feia fred. Abans de començar a llegir i a dividir-nos en dues classes, tots els alumnes de primer ens han cantat una cançó per donar sort a l’equip de 43 S.A. ja que van a Tenerife a fer una competició de robot. Hem llegit La Balena Blanca. Com que a dins del llibre hi ha molts contes, hem llegit un conte que anava sobre les colònies, ja que d’aquí poc van de colònies. Com que ens ha sobrat molt de temps, hem fet endevinalles, algunes ens han costat més que d’altres. També hem llegit embarbussaments, però li han costat una mica més perquè s’encallava amb les paraules una mica difícils. Finalment ja era hora i ens hem dit adéu. Aquest cop ens en hem recordat d’intercanviar els punts de llibre.

 

El dilluns 16 de març de 2015 – Mireia Ayats / Jordi Bassas (3r ESO – 1r PRI)

Avui hem tornat a fer apadrinament. Aquest cop ens hem quedat a la classe de primer i hem llegit el conte de la Balena Blanca, Colònies Vora el Mar ja que la setmana que ve els petits van de colònies. Com que hem acabat bastant ràpid hem continuat llegint i hem llegit embarbussaments, endevinalles i fins i tot les instruccions d’un joc i una cançó.

En Jordi llegeix molt bé, respecte principi de curs ha millorat molt, diria que per la pràctica ja que cada cop que fem apadrinament em diu que li agrada llegir. El que més li ha agradat llegir avui han set els embarbussaments, ja que costava de dir-los i li feien gràcia. El que hem fet ha set llegir-los a poc a poc i després una mica més ràpid.

A veure què llegirem el proper dia!

 

El dilluns 16 de març de 2015 – Manel Castillo / Salvador Lopez (3r ESO – 1r PRI)

Ens hem retrobat. Aquest cop ens ha tocat pujar a la meva classe i hem llegit el text de la unitat 11, anomenat Colònies vora el mar. Avui en Salvador ha començat de menys a més i al final ens ho hem passat “súper bé”. Ha començat llegint ràpid i malament i s’inventava paraules, però després li he dit que llegís més a poc a poc i que digués les paraules bé. Això m’ha agradat molt. M’ha explicat a on anaven de colònies i jo li he dit que el trobaria molt a faltar. Ja estic esperant la següent.

 

El dilluns 16 de març de 2015 – Rinah Colomer / Jan Jordan (3r ESO – 1r PRI)

Avui amb en Jan hem llegit un conte de la Balena Blanca, el conte anava sobre uns alumnes que anaven de colònies. Al final del conte hi havia un paper on el professor feia una llista amb tot el material que havien de portar els alumnes i les alumnes per poder anar de colònies. Un cop en Jan ha acabat de llegir hem resolt unes activitats oralment que hi havia al final del conte per comprovar si l’havia entès o no. Hem passat una bona estona rient i ha estat prou bé. Després en Jan m’ha explicat tot el que posaria a la motxilla per anar de colònies, m’ha explicat que ell no necessita un peluix per dormir, que ja és gran per aquestes coses. L’Albert ens ha dit que potser s’emporta en Bob Esponja.

 

El dilluns 16 de març del 2015 – Cristina Leiva / Nit Muntmany (3r ESO – 1r PRI).

Avui en teoria hauríem d’haver anat a fora com l’altre dia, però no hi hem anat perquè feia una mica fred. Així que al final hem partit el grup i al meu ens ha tocat anar a la classe de 3r d’ESO.

Aquesta vegada ens ha tocat tornar a llegir La Balena Blanca. Hem llegit un mini conte que parlava de les colònies, ja que ells d’aquí poc hi van. Al acabar, com que la lectura era molt curta, hem fet un joc que consistia en buscar paraules al text i qui anés més ràpid guanyava punts. Al final ens hem acabat inventant els punts perquè les dues volíem guanyar, però al final hem decidit que era un empat.

I avui també ens hem inventat una salutació per acomiadar-nos. Així que fent aquesta salutació ens hem acomiadat.

 

El dilluns 16 de març de 2015 – Miquel Arisa / Abril del Puerto (3r ESO / 1r PRI)

Avui, abans de baixar, ens han explicat que els petits anaven de colònies, i que la lectura que llegiríem era sobre les colònies. Després de que ens diguessin això hem baixat a baix a buscar els petits i després hem pujat a la classe amb els petits. Avui, l’Abril ha llegit molt bé, i entén tot el que llegeix, com que hem acabat d’hora li he demanat que m’expliqués una mica on anaven, i quin dia, però no se’n recordava, així que hem llegit tres endevinalles. Les endevinalles li han costat una mica, però al final ha tret la resposta, al final m’ha explicat el que van fer l’altre dia, ja que jo no hi era. Avui ens ho hem passat molt bé.

 

El dilluns 16 de març de 2015 – Carles Pous / Aleix Polo (3r ESO / 1r PRI)

Avui sí que he pogut fer apadrinament amb l’Aleix. L’apadrinament d’avui consistia en llegir una lectura que es trobava dins el llibre de La Balena Blanca, com que d’aquí a una setmana marxen de colònies hem llegit una lectura sobre uns alumnes que s’anaven de colònies a vora el mar. Un cop feta la lectura havíem de contestar unes preguntes, fer jocs de rapidesa amb les paraules, etc.

 

El dilluns 16 de març de 2015 – Bruna Sitjà /Martina Marin (3r d’ESO/ 1r PRI).Avui dilluns dia 16 de març, els alumnes de tercer d’ESO hem anat fins a la classe de primer de primària i ens hem dividit amb el grup A i grup B, com fem habitualment. La Martina i jo ens hem quedat a l’aula de primària i hem començat a llegir un petit conte curt sobre ‘Les colònies vora el mar’. Seguidament, quan ja hem acabat, hem realitzat una sèrie d’activitats de comprensió lectora i ja per acabar hem llegit alguns poemes i endevinalles! Ens ho hem passat molt bé, tot i que ens ha sobrat una estoneta i l’hem aprofitat per parlar sobre coses relacionades amb el mar, els peixos, les balenes etc. Espero amb moltes ganes la pròxima sessió d’apadrinament.

 

El dilluns 16 de març de 2015 – Laia Espinosa / Marc Malavé (3r ESO / 1r PRI)

Avui hem fet apadrinament i com que feia fred ens hem quedat a l’aula de 1r per llegir “la Balena Blanca”. En Marc ha llegit molt bé i hem tingut temps de fer unes activitats del darrere. Finalment hem buscat lletres i paraules dins el text. Ja tinc ganes de que arribi el pròxim dia d’apadrinament i que en Marc continuï amb les mateixes ganes d’aprendre.

  

 

El divendres 20 de febrer del 2015 – Irene Castellón / Albert Surinyach (3r ESO / 1rPRI)

El dia d’avui hem pujat al pis de dalt, a 3r d’ESO per realitzar una activitat de lectura
informativa sobre el dofí. Era una lectura que segurament els petits no estan tan acostumats com els contes i les històries i es notava en les paraules que eren un xic més tècniques i li costava la seva comprensió, tot i així, l’Albert se’n ha sortit tot i que a vegades li costa llegir alguna paraula i s’encalla lletra a lletra o s’inventa paraules pel context, això ho hauria de millorar. Per exemple, quan el títol era “Què mengen els dofins?” i la resposta era “Els dofins s’alimenten” ell llegia els dofins mengen, això en bastantes ocasions. Ha millorat la lletra, la faria millor si no volgués córrer tant. Un cop llegida la lectura hem fet una fitxa-resum i ens ho hem passat molt bé, fins a la pròxima!!

 

El divendres 20 de febrer del 2015 – Rinah Colomer / Jan Jordán (3r ESO / 1r PRI)

Avui ens hem tornat a trobar amb els fillols” L’activitat d’avui consistia en llegir una fitxa relacionada amb els dofins, com són, quan pesen, el seu hàbitat, etc. En Jan ha millorat molt llegint i va molt més ràpid comparant-ho amb la última vegada d’apadrinament. Li he demanat si li agraden els dofins hi m’ha dit que sí, també m’ha dit que ja sabia que els dofins són uns animals molt intel·ligents. Després de llegir, hem completat la fitxa que ens ha donat la Dolors. La fitxa ens demanava quina classe és, la llargària, l’hàbitat, l’alimentació, etc. Ho ha fet tot molt bé i sense problemes. Al final de tot ha dibuixat un dofí molt ben dibuixat.
Ens ha agradat molt aquesta activitat i estic esperant a que torni a tocar apadrinament!

 

El divendres 20 de febrer del 2015- Mireia Ayats / Jordi Bassas (3r ESO / 1r PRI)

Avui novament hem baixat a l’aula de 1r per fer apadrinament. L’activitat d’avui consistia llegir un text informatiu sobre els dofins que explicava com viuen, què mengen, com són… Un cop llegida la fitxa havíem de omplir una mena de fitxa tècnica sobre els dofins.
Jo sabia que aquesta fitxa li agradaria perquè a en Jordi li agraden molt els animals. La veritat és que li ha agradat molt. Ens ha resultat bastant fàcil respondre la fitxa ja que gairebé ho sabia tot a la perfecció. Un cop hem acabat hem buscat a la fitxa les combinacions de lletres ca, co, cu, que, qui, ja que és el que estan treballant.
Ja tinc ganes de que sigui el proper dia d’apadrinament.

 

El divendres 20 de febrer del 2015 – Aina Celma / Georgina Casadevall (3r ESO/ 1r PRI)

Avui ja ha set l’últim dia d’apadrinament d’aquest mes. No hem pensat a intercanviar-nos els punts de llibres, però hem fet una lectura informativa excel·lent sobre els dofins. Li encanten! Estic cada dia més orgullosa de com va millorant la seva forma de llegir. A l’acabar hem completat la fitxa tècnica sobre la classe de dofins que hem llegit. I com que estan estudiant les que/qui/ca/co/cu hem subratllat totes les que hi havia el text i també ens hem après juntes les parts dels dofins. Abans de marxar m’ha explicat que estan estudiant els ossos del cos humà i que com que va estar tot una setmana malalta amb grip li està costant, l’he animat a que s’hi esforci. Fins la pròxima trobada!

 

El divendres 20 de febrer del 2015 – Míriam Guzman / Pol Chica (3r ESO / 1r PRI)

Avui hem fet apadrinament altra vegada amb els fillols i hem llegit una lectura que a en Pol li ha encantat: els dofins. Era una text informatiu que explicava com eren els dofins, com vivien, què menjaven… Ell ja es sabia la majoria de coses i fins i tot ampliava informació amb el que no posava al text i que jo encara no sabia. De tant en tant m’explicava alguna curiositat sobre els animals marins a mitja frase, però al final ha llegit tots els paràgrafs molt bé i els entenia. Avui ens ha donat temps d’acabar tota la fitxa i de mirar que fes bona lletra. He vist que amb lletra d’impremta confon les lletres a i o i en això l’havia d’ajudar una mica. Fins la pròxima Pol!

 

El divendres 20 de febrer del 2015 – Emma G. Soler / Isolda Masramon (3r ESO / 1r PRI)

Avui hem realitzat una activitat més científica que les fetes fins avui. Quan hem baixat a la classe de primer, la Dolors, la professora, ens ha explicat la tasca d’avui: llegir un text, informatiu i científic, sobre els dofins. Hem llegit el text i hem respost les preguntes, controlant la lletra, i després hem parlat de les parts de cos dels dofins. La Isolda se’n ha sortit prou bé en recordar i situar les aletes i altres parts d’aquests animals. Hem repassat la fitxa i les parts dels dofins fins que s’ha acabat l’hora d’avui. Com que fa poc que han començat a tractar amb la lletra d’impremta de vegades confon algunes lletres, però no hi ha res que no tingui solució!!

 

El divendres 20 de febrer del 2015 – Cristina del Puerto / Amanda Codina (3r ESO / 1r PRI)

A l’Amanda li agraden els dofins! Quina casualitat que avui hem fet una fixa sobre ells. Com sempre, hem llegit un text, i llavors hem contestat les preguntes. La Dolors, la seva tutora, ha avisat que tinguem cura de la seva lletra, ja que hi ha algú que abans la feia molt maca i ara la fa lletjota, i doncs avui l’Amanda ha vigilat moltíssim, però jo la veig igual que sempre.
No ha tingut cap problema al contestar les preguntes i al final hem fet un dibuix; sempre que tenim temps fem un dibuix sobre el tema que llegim. Per cert avui hem anat al pis dels grans i sempre que hi anem i passem pel passadís mira a totes les classes, suposo que per curiositat i el silenci que hi ha.

  

El dilluns 2 de març del 2015 – Bruna Sitjà / Martina Marín (3r ESO /1r PRI)

Avui dia 2 de març de 2015, comencem un nou mes, amb una nova sessió d’apadrinament amb moltes ganes de disfrutar-la. La Martina va millorant el seu nivell a l’hora de llegir, tot i que de vegades l’he d’ajudar amb algunes paraules que encara no entén del tot. Avui doncs, els padrins els hi hem portat un llibre curtet de casa, per tal de poder-lo llegir tots dos. Gràcies al bon temps d’aquest mes de març, els alumnes de tercer, acompanyats pels nostres fillols, ens hem situat al pati i ens ho hem passat la mar de bé. Jo li he portat el famós llibre de ‘En Nasreddín’ i la veritat és que, tot i no poder-lo acabar, ha sigut un bon dia per llegir i disfrutar. La Martina s’ha portat molt bé. Espero ja, doncs, el pròxim dia d’apadrinament.

 

El dilluns 2 de març del 2015 – Didac Maroto / Badr Qadari (3er ESO / 1r PRI)

Avui, per la falta de gent a la nostra classe, m’ha tocat fer apadrinament amb en Badr. En Badr, al començament ha sigut una mica vergonyós, cosa d’esperar d’un nen al que acabes de conèixer. La activitat d’avui era que els alumnes de 3er d’ESO portessin un llibre de casa, per que els seus fillols el llegissin. Jo he portat un llibre del Bosc, però com que en Badr no entenia la lletra, una companya m’ha deixat un llibre més apte per ell. El llibre tractava sobre uns germans i els somnis de titelles i fades que tenien una nit. M’ha agradat que en Badr comencés a tenir agilitat al llegir, ja que primer ho llegia en veu baixa i després repetia la paraula en veu alta, cosa que ha anat prou bé. La seva comprensió lectora també és bona, encara que cap al final, que ja es començava a avorrir, ha afluixat. Apart d’això, en Badr avui s’ha portat molt bé i ha llegit igual de bé.

 

El dilluns dia 2 de març del 2015 – Cristina Leiva / Nit Muntmany (3r ESO / 1r PRI)

Avui ha estat un dia molt divertit pel fet que, com que ha fet bon temps, hem pogut llegir a fora al pati. Aquest cop ens ha tocat portar un llibre als nois i noies de 3r d’ESO. Hem començat amb el llibre de “El gat amb botes”, tot seguit d’un llibre de la Pilarín Bayés. Hem fet algun joc amb les paraules de les lectures i encara que la Nit avui tenia tos, ha aconseguit llegir bé.
Al final ens han deixat anar a veure aigua i ella hi ha anat. Després ja ha set hora, ens hem fet un abraçada i ens hem dit: Adéu!

 

El dilluns dia 2 de març del 2015 – Manel Castillo / Salvador Lopez (3r ESO/ 1r PRI)

Ens hem trobat de nou. Aquest cop hem sortit fora i m’ha tocat portar el llibre que havíem de llegir. Es titulava La Reina de les Neus. Ens ho hem passat d’allò més bé llegint el llibre. He preguntat a en Salvador si sabia què era un ren i m’ha dit la paraula “rehén” en castellà i també ren, això m’ha sorprès molt ja que no m’ho esperava. També m’ha dit que tot aquest vocabulari li havia ensenyat el seu pare. La Dolors m’ha comentat que llegís durant un minut i que comptés quantes paraules llegia. El mínim de paraules era 40 i en Salvador n’ha llegit 58. Ens ho hem passat molt bé!!

 

El dilluns 2 de març del 2015 – Emma G. Soler / Isolda Masramon (3r ESO / 1r PRI)

Avui els hi hem preparat una sorpresa als nostres fillols i hem portat llibres infantils de casa. La sorpresa els hi ha agradat bastant, i per acabar d’arrodonir-ho, amb el bon dia que ha fet, hem sortit al pati a llegir els llibres. El llibre que li he portat a la Isolda és un llibre que explica una mica la vida dels gossos, des que neixen, els ensinistren, i viuen una llarga i fidel vida al costat del seu amo, fins que s’aparellen, tenen cries, i les cuiden. També s’hi podien trobar dades com la durada de l’embaràs d’un gos. El llibre explicava més que qualsevol altre raça, la dels “Golden retriever”, i a la Isolda li ha agradat prou. Al llibre també hi havia fotografies, algunes d’elles molt divertides que ens han fet gràcia; o també s’hi podien trobar curiositats dels gossos, com que no els hi fa por l’aigua, que tenen el pèl impermeable a l’agua i al fred, que si l’hi dones ordres i l’has ensinistrat bé les compleix, que li agrada que el seu amo el feliciti i estigui feliç, etc. Hem estat tota l’estona llegint aquest llibre i hem acabat tot just quan els professors ens han dit que ja era hora de plegar, la Isolda ha estat prou contenta amb el llibre i, com sempre, ha llegit molt bé.

 

El dilluns 2 de març del 2015- Aina Celma / Georgina Casadevall (3r ESO/ 1r PRI)

Ja entrem a un nou mes, març. Avui els professors, per fer l’apadrinament, ens han fet portar llibres per a petits que tinguéssim a casa. Jo n’he portat quatre, dos els hi he deixat a dues amigues i els altres me’ls he endut per la lectura de la Georgina. Podia triar entre dos: Els tres i l’oncle Pek o en Teo i el seu gos, al principi es decantava per al primer, però al obrir-lo no entenia la lletra i m’ha demanat, que si sobrava temps li llegís jo desprès, així que hem llegit en Teo, li ha encantat el gos que surt a l’historia! Ha fet una lectura correcte i estava interessada i atenta. Com que hem pogut acabar el llibre, li he començat a llegir l’altre, com havíem ja quedat, però com que s’ha vist en cort d’intentar-lo llegir també ella, hem fet una pàgina cada una. Personalment no m’ha agradat el llibre, perquè hi havia un vocabulari complicat que em demanava i ni jo li s’havia respondre. Però hem passat una bona estona, ja que avui hem fet les lectures a l’aire lliure, s’hi estava molt bé!

  

El divendres 6 de febrer de 2015 – Mireia Ayats / Jordi Bassas (3r ESO / 1r PRI)

Avui ens hem retrobat de nou per fer apadrinament. Avui hem llegit la lectura de “El ratolí Benjamí”. El conte anava d’un ratolí que perdia les dents i els seus germans buscaven dents per ell. Al final del conte hi havia un dibuix del món i hi havia com en diuen dels ratolins que recullen dents a cada país.
Amb en Jordi avui ens ho hem passat molt bé. Hem anat més a poc a poc a llegar, ja que el conte estava escrit en lletra d’impremta. Tot i això ha entès la lectura molt fàcilment. Però quan ens ho hem passat millor ha set quan ha llegit els noms dels diferents ratolins, ja que a Mèxic es diu “El ratón de los dientes” i ell ho ha llegit amb accent mexicà i feia molt riure.
Ja tinc ganes de que torni a tocar apadrinament!

 

El divendres 6 de febrer de 2015 – Omaima Amzaiab / Fiona Arcos (3r ESO / 1r PRI)

Avui amb la Fiona hem llegit un conte anomenat “El ratolí Benjamí”, estava escrit amb lletra d’impremta, per això a vegades es confonia amb les p, q, d i b, en aquestes dues últimes lletres més que les altres. He observat que ha millorat bastant quan llegeix, ara ho fa més ràpid i segura, però encara es distreu una mica per no haver de llegir. Ha entès la lectura perfectament i ha contestat les preguntes correctament, crec que li ha agradat bastant aquesta activitat ja que ha pogut comentar el que li agradava i, a més, m’ha explicat que tenia una dent que se li movia.

 

El divendres 6 de febrer- Didac Maroto / Ghita Bounnaannaa (3er ESO/1r PRIM)

Avui, dia 6 de febrer, ha sigut el segon dia d’apadrinament del 2015. Avui la Sana no ha pogut venir, però me les he arreglat i ho he pogut fer sol tranquil•lament. L’activitat d’aquesta classe ha sigut la de llegir atentament un text i contestar unes preguntes. Crec que des de l’últim dia ha millorat molt, ja que ha comprès molt més bé aquest text i l’ha llegit fàcilment. Els de primària han començat a llegir un tipus diferent de lletra, però sembla que a la Ghita no l’ha frenat gens. Avui he intentat fer-li entendre millor el text, que es titulava “El ratolí Benjamí”. Tractava d’un ratolí que perdia les dents, i els seus germans anaven a buscar les dents dels nens i deixar-los-hi un regalet a canvi. Per millorar la seva comprensió lectora, hem parat a cada paràgraf per fer una recapitulació, cosa que ha anat bastant bé. Les preguntes també les ha contestat bastant fàcilment. Avui, també he trobat a la Ghita més animada i més oberta a mi, cosa bona, ja que quan vam començar era molt tímida.

 

El divendres 6 de febrer de 2015 – Cristina del Puerto / Amanda Codina (3r ESO / 1r PRI)

Avui hem llegit “el Ratolí Benjamí”. Era una mica més difícil, en teoria, perquè el text estava escrit en lletra d’impremta, però l’Amanda ho ha fet molt bé o fins i tot més bé, crec que no li ha suposat cap problema llegir lletra d’impremta.
Ho ha entès molt bé i una vegada hem acabat de llegir hem contestat les preguntes de la comprensió lectora de la unitat. També se n’ha sortit molt bé. La lectura anava sobre les dents i els ratolins, en el cas de Catalunya, els Angelets. Una vegada acabat això, hem fet jocs de rapidesa, com per exemple: quantes vegades surt la paraula ratolí en aquesta pàgina. Li costava una mica però entre totes dues ho hem fet d’allò més bé.
Al pròxim apadrinament anirem a llegir a dalt la classe de 3r d’ESO, espero que vagi perfecte, com cada dia!

 

El divendres 6 de febrer del 2015 – Aina Celma / Georgina Casadevall (3r ESO/ 1r PRI)

Ja hem entrat al febrer i hem tingut la primera trobada, com és ja de saber abans de tot hem fet l’intercanvi dels punts.
Aquest dia hem fet una lectura bastant llarga, titulada “El ratolí Benjamí” que se li havia trencat una dent jugant amb els seus germans. Va millorant la seva lectura, però llegeix molt baix i haig de parar bé l’orella. Al acabar-la primer de tot me l’ha resumit i li he fet diferents preguntes sobre els personatges: què menjaven, què succeïa…I hem contestat les preguntes de la fitxa que portava, a les quals algunes ja les havia respost anteriorment. L’últim exercici era una pregunta sobre els noms dels diferents ratolins del món, i hem hagut de llegir la pàgina que seguia després de la lectura, hi sortia els angelets de França, de Mèxic, d’Anglaterra…Ha set bastant curiós, ja que ni jo sabia com s’anomenaven.
S’ha comportat bé, com sempre, i fins la següent trobada!

 

El divendres 6 de febrer de 2015 – Carles Pous / Aleix Polo (3r ESO / 1r PRI)

Com cada apadrinament, tocava llegir una història, en aquest cas, “El ratolí Benjamí” i un cop finalitzada la història havíem de contestar un seguit de preguntes. Ha sigut una bona lectura ja que l’Aleix l’hi havia caigut una dent i justament la història anava sobre el ratolí de les dents, en el nostre cas, els angelets. Si acabàvem la lectura i contestàvem les preguntes, havíem de fer jocs de rapidesa, com buscar quants cops surt la paraula ratolí en aquesta pàgina, etc. I així ha estat l’apadrinament d’avui.

 

El divendres 6 de febrer de 2015 – Emma G. Soler / Isolda Masramon (3r ESO / 1r PRI)

Avui a apadrinament hem llegit la lectura del Ratolí Benjamí. Hem llegit la lectura al llibre de lectura Xiu, que parlava de el Ratolí Benjamí el qual perdia les dents i ell i els germans anaven a les cases dels nens que els hi queien les dents i els hi deixaven regals a canvi de les dents.
Ha estat una lectura interessant ja que es una bonica història en la que poden creure els nens petits d’arreu del món, tot i que aquí a Catalunya, no és un misteriós i pelut animaló que canvia les dents de llet dels nens per regals, sinó que són els angelets.
Després de fer la lectura vam realitzar els exercicis escollits per la professora, que constaven de unes preguntes sobre la lectura, i un exercici sobre els noms dels amics del ratolí Benjamí, és a dir, els diferents animalons i fades que arreu del món fan feliços als nens i nenes donant-los un present a canvi de les seves dents.
Ha estat molt divertit i hi ha hagut molt lloc a la imaginació.

 

El divendres 6 de febrer de 2015 – Bruna Sitjà / Martina Marín (3r d’ESO/ 1r PRI).

El divendres dia 6 de febrer de 2015 vàrem tornar a la classe dels nostres fillols, la classe de primer de primària. Seguidament ens vàrem distribuir els dos grups en dues aules diferents i vam començar a treballar. Els alumnes de 3r d’ESO els hi vàrem explicar una història sobre un personatge molt especial: El ratolí Benjamí. Un ratolí màgic que té uns certs problemes que es desenvolupen a la història, però és capaç de superar-los. Els fillols vàrem quedar de pedra en llegir tota la història! La veritat és que els hi va agradar moltíssim. La Martina també em va explicar que a ella quan li cauen les dents sempre les posa a sota del coixí! Per acabar, vàrem realitzar una fitxa a on hi havien una sèrie d’activitats de comprensió lectora i finalment li vaig demanar que em fes un petit resum de la història, ho va fer força bé! Ens ho vàrem passar d’allò més bé.

 

El divendres 6 de febrer de 2015 – Cristina Leiva / Nit Muntmany (3r d’ESO/ 1r PRI)

Avui ha estat un dia molt divertit, ja que hem llegit un petit conte sobre un ratolinet al que li queien les dents. Aquest ratolinet, que es diu Benjamí, té amics per tot el món que l’ajuden a agafar les dents dels nens i nenes canviant aquestes per un petit regal. Amb la Nit hem rigut molt a l’hora de llegir els noms dels ratolins perquè tenien noms molt divertits, sobretot el ratolí que viu a Itàlia.
Al acabar el conte hem fet unes activitats relacionades amb aquest, on hem hagut de respondre unes curtes preguntes i, finalment, com que teníem una mica de temps extra li hem preguntat a la Dolors si la Nit podia fer un dibuix al darrera del full. Ella ha dibuixat la mare ratolina amb el seu vestit de color verd, i aquesta subjectava el seu fillet.

  

 

Dimarts, 3 de febrer de 2015AYA BOULAHDAJ /RAÜL GARRIDO (2nEP/4t ESO)

El dimarts passat vam anar a fer apadrinament, però el dia d’avui seria diferent als altres dies no començaríem llegint un llibre sinó que hauríem de fer una fixa sobre els animals, a quin grup pertanyen (mamífers, peixos, aus…) com naixien (per ous o per el ventre de la mare) de que estaven recoberts (pell, plomes, escates…)  Al principi l’Aya es pensava que el dofí era un peix però llavors va veure que naixia del ventre de la mare i que no tenia escates com els altres peixos i va descobrir que el dofí es un mamífer, com li agraden molt els dofins va fer un “fitxa tècnica”  del dofí i en va dibuixar un. Al acabar vam veure que encara hi havia temps així que vam anar a buscar llibres de lectura, estava animada i vam aconseguir llegir-ne 3 llibres, però el que més li va agradar va ser un llibre anomenat “el príncep únic”. Va ser un dia que vam treballar molt però que vam aprendre moltes coses.

 

Dimarts, 3 de febrer de 2015 – CESC FREIXA – ROGER MÁRQUEZ (2nEP/4t ESO)

Avui, ens ha tocat anar a la classe de 4t d’ESO. Hem fet una fitxa sobre els animals (a en Cesc li encanten) i l’hem acabat ràpidament. Després ha començat a llegir El Serpent de Manlleu, però era molt curt. Un cop acabat n’ha agafat un altre, fins a llegir-se 3 llibres en poca estona. En Cesc és molt ràpid llegint, i entén totes les històries dels llibres.

 

Dimecres 3 de febrer de 2015 – GUIM AUTET-AMINE RAMMOU (2nEP/4t ESO)

Avui ha sigut una mica sorpresa ja que després d’un taller que hem fet d’empresa ens han dit que havíem de baixar a fer apadrinament i que els nens ja ens estaven esperant. En Guim no el trobava perquè s’havien canviat de lloc. L’activitat de avui era més de escriure que de llegir i no tan comprensió lectora si no que utilitzar coneixements. Tractava dels 5 regnes animals. Més o menys en Guim els dominava tots i m’ha explicat que tenia cucs i un conill de color gris. Com que hi havia una activitat de dibuixar un animal ell ha dibuixat el seu conill. Un cop acabada l’activitat hem parlat una mica i de seguida ens hem ficat a llegir un llibre d’acudits d’en “Geronimo Stilton”. Quan ja era hora m’he acomiadat i he pujat cap a l’aula d’E.S.O.

 

Dimarts, 3 de febrer de 2015 – MOHAMED AMAIOUA– ABDOULLAH EL AISSAOUI (2nEP/4t ESO)

A en Mohamed se li han tret totes les fitxes de l’arxivador que havia fet durant el curs i jo l’he ajudat a tornar-ho ordenadament al seu lloc. quan hem acabat d’ordenar totes les fitxes hem pujat cap a classe a fer una fitxa que els hi havia dOnat la professora, quan ha acabat la fitxa en Mohamed m’ha dit si podia anar a buscar un llibre per llegir i jo l’hi he dit que sí. Quan ha acabat el llibre li he fet buscar lletres, paraules, dibuixos etc. Quan ha acabat la classe d’Apadrinament hem anat a la classe i abans que entrés a la classe li he dit que havia millorat molt llegint i s’ha posat content amb ell mateix i m’ha donat donat les gràcies.

 

Dimarts, 3 de febrer de 2015 – GUILLEM PARDO – SERGI PRAT (2nEP/4t ESO)

Avui, els alumnes de 4t teníem una xerrada així que no hem pogut fer la mateixa lectura que els altres dies. Quan hem baixat estaven fent naturals i els hem ajudat a fer una fitxa sobre els tipus d’animals i les seves característiques. M’he quedat molt sorprès quan en Guillem ha sabut com naixien i què recobreix el cos dels animals. Per acabar hem llegit unes pàgines d’un llibre de lectura. En Guillem està fent un gran canvi.

 

Dimarts 3 de febrer de 2015 – POL GARRIDO – SANTI VAN GELDEREN (2nEP/4t ESO)

Diferent? No gaire. Especial? Tampoc, avui ha set un d’aquells dies normals, dels que ja t’esperes què passarà. Com sempre, hem baixat a primària a buscar els nens, i com gairebé sempre uns han anat a ESO i uns altres a Primària. Jo i en Pol ens hem quedat a la seva classe, a segon de Primària. Hem fet una fitxa d’animals que tenia el seu punt de dificultat però que ens hem acabat sortint-nos. Una cosa que si que ha set diferent és que avui els nens no han llegit gaire, sinó que avui s’havia d’escriure molt. Finalment en fet un dibuix i una fitxa tècnica d’un animal i tothom a tornat a la seva classe.

 

Dimarts, 3 de ferer de 2015 – POL PARÉS – ARNAU BAUTISTA (2nEP/4t ESO)

Avui en Pol estava molt content de veure’m, no sé perquè però així ha estat. Després de fer un taller sobre empresa, hem baixat a la classe de 2n i ja tenieu preparada l’activitat que ariem a continuació. Anava sobre els animals; els mamífer, les aus, els eixos, els ambibis, els rèptils. Has contestat molt bé les preguntes. Es nota que t’agraden els animals. A continuació hem llegit un conte d’en Pau i la Laia, però m’has dit ue o t’agradava gaire i l’hem canviat. Hem fet molta estona d’apadrinament i ha estat molt milor que altres dies.

  

 

Dilluns 19 de gener del 2015 – Anna Bulló / Clàudia (2n ESO / P5)

Per fi! Després de les vacances de Nadal hem tornat a fer apadrinament.

Avui ha tocat llegir Cucaferes, que són unes revistes on hi ha jocs, còmics, contes… Nosaltres només hem tingut temps de llegir-ne una, però ha set molt divertit. La que hem triat explicava una història molt maca d’un Indi que es deia Gai i era al fill del cap. A la revista hi havia molts còmics, un d’un ós que es deia Brunet, un d’una família que se n’anava a la platja…També hi hem trobat un joc de buscar persones en una platja, i a la Clàudia se li dóna molt bé buscar.

Avui ens ho hem passat molt bé!

 

Dilluns 19 de Gener – Arnau Capdevila – Ian ( 2n d’ESO/P5)

Avui hem anat a fer la 6é sessió d’apadrinament amb els nens de P5. Un cop hem entrat a la classe he vist que no hi havia en Sergi i la professora m’ha dit que anés amb l’Ian. Gairebé ens hem passat tota l’hora d’apadrinament amb les Cucaferes, hi havia una imatge molt gran i després n’hi havia de més petites i havíem de trobar les fotos petites a la foto gran.

Avui l’Ian s’ha portat molt bé i volia trobar les imatges ell sense la meva ajuda, També m’ha explicat que li agradaven molt les tortugues Ninja i m’ha dit que el seu color preferit era el blau i el vermell.

Quan hem marxat ha anat cap a la seva classe amb els ulls tapats per un buff. Jo li he dit que cauria però ell anava molt convençut.

 

 El dilluns 19 de gener- Èric Zwatrzko/Pol Martínez (2n ESO/P-5)

Per fi hem fet un nou apadrinament, ja els trobava a faltar i aquest cop el primer de l’any. Encara que ha sigut el primer apadrinament del 2015 no hem fet res en especial, com vam fer per Nadal, això sí ens ho hem passat igual de bé. Aquest cop ens han fet llegir revistes i la veritat és que eren molt interessants i divertides. Primer de tot hi havia un còmic sobre una nena i una tortuga, l’hem llegit, encara que en Pol volia dibuixar i tot seguit ens hem trobat amb un joc de buscar personatges en un dibuix i entre en Pol i jo els hem aconseguit trobar a tots.

Després l’hi he proposat un joc de dir quina bandera era de cada país, ja que m’ha dit que els sabia, però ell sabia pobles, li demanava de quin país era la bandera d’Anglaterra i deia de Vic, i li demanava la d’Espanya i deia que era de Manlleu, això m’ha fet molta gràcia. Anant passant pagines hem trobat un joc de retallar i tant si com no l’ha volgut fer, i té força traça retallant. Finalment hem acabat i just s’ha passat l’hora. M’ho he passat molt bé i crec que en Pol també, estan força bé aquestes revistes.

  

El divendres 23 de gener de 2015 -Manel Castillo / Badr Qadari (3r ESO/ 1r PRI)

Avui he tingut en Badr ja que en Salvador no hi era. Hem llegit el conte de el peix pallasso i ens ho em passat molt bé. Hem dibuixat, hem ordenat la història i hem pintat el dibuix. També hem hagut de respondre algunes preguntes sobre la lectura per fer una mica de comprensió lectora. Aquesta història anava sobre una noia que va comprar un peix pallasso i se’l emportava a casa seva per tenir-ne més, ja que en tenia uns quants. El pobre peix es va espantar quan va veure el treien del seu aquari. Això ha set tot el què hem fet avui.

 

El divendres dia 23 de gener de 2015 – Gerard i Abdelilah / Jana Fontserè (3r ESO / 1r PRI).

El dia 23 de gener de 2015 vam fer la sisena sessió d’apadrinament aquest cop ens tocava fer una lectura sobre una historia d’un peix pallasso. La Jana estava una mica cansada ja que els divendres la gent ja pensa amb el cap de setmana. Tot i que va llegir molt bé. Desprès un cop acabada la lectura vam fer dos exercissis que el primer es tractava de posar per ordre les vinyetes sobre la historia i l’altre exercici era respondre unes preguntes oralment. I com que ja vam acabar els dos exercissis vam dibuixar el peix pallasso.

 

El divendres 23 de gener de 2015 – Laia Espinosa / Marc Malave (3r ESO / 1r PRI)

Avui ens ha tocat fer apadrinament a la classe de 3r d’ESO i hem llegit el conte del Peix Pallasso i ens ha recordat a la pel•lícula Nemo! En Marc ha llegit molt ràpid i no s’ha encallat cap cop. Quan hem acabat de llegir hem fet unes preguntes sobre la lectura. Qui era el protagonista? Com era? En Marc les ha contestat totes bé i finalment ha dibuixat el peix pallasso sense copiar-se’l i li ha quedat molt bé! Ens hem acomiadat i ens hem intercanviat els punts de llibre. Ja tinc ganes de que arribi el pròxim dia d’apadrinament.

 

El divendres 23 de gener de 2015 – Miquel Arisa / Abril del Puerto (3r ESO / 1r PRI)

Avui divendres 23 de gener em tornat a fer apadrinament, avui ha set el primer apadrinament de l’any 2015. A vull hem llegit una història d’un peix pallasso que el canvien de peixera, l’Abril ha millorat moltíssim llegint, té molta agilitat llegint. Després de llegir hem ordenat unes imatges segons la història i després hem fet una sèrie de preguntes sobre la història. Com que hem acabat abans l’Abril ha dibuixat un peix pallasso al darrera i quan ha acabat de dibuixar-lo li he dit que podia dibuixar un peix de pokemon que es diu “magickarp” perquè m’ha estat explicant històries de pokemon. Així ha acabat el primer apadrinament de l’any.

 

El divendres 23 de gener de 2015 – Gemma Crespi / Mohamed Azouanh (3r ESO / 1r PRI)

El primer dia desprès de Nadal i amb moltes ganes de llegir, el peix pallasso, un peix que estava molt sol en una botiga fins que de cop i volta apareix una bossa verda i no sap que passa allà fora, tenca els ulls i quan els obra veu que està una piscina plena de peixos! I des d’aquell dia és feliç. En Mohamed cada cop llegeix més be i més ràpid en algunes paraules molt llagues encara li costen una mica però sempre sent surt. Cada cop que acabàvem una pagina li preguntava que havia passat, quan ja em acabat de llegir la lectura em fet les preguntes de la fitxa les ha contestat totes i molt complertes, l’ultima pregunta era si li agradaria ser un peix. M’ha respòs que no perquè així no el podien agafar. Finalment em acabat dibuixant els peix pallasso dins la piscina molt feliç amb els seus companys. Ell ha continuat dibuixant mentre marxava cap a dalt.

 

Divendres 23 de gener de 2015 – Rinah Colomer / Jan Jordán (3r ESO / 1r PRI)

Després d’uns quants dies sense fer apadrinament per fi avui n’hem fet. Primer de tot ens hem intercanviat els punts de llibre que, posteriorment en Jan tenia el Musli i jo l’Etnoc. L’activitat d’avui ha consistit en llegir una lectura titulada El peix pallasso, segurament inspirada amb la pel·lícula Nemo. Després de que en Jan llegís la lectura li he demanat que me l’expliqués per saber si l’havia entès. M’ha dit que si i la veritat és que me l’ha explicat molt bé. Tot seguit hem respòs oralment les preguntes d’un full que els hi ha donat la Dolors relacionades amb la lectura. La primera pregunta consistia en ordenar el conte amb números, ho ha fet genial. Les altres preguntes eren tipus: qui és el protagonista? De quin color és el peix? La última pregunta era si li agradaria ser un peix i per què, m’ha dit que no perquè ja esta bé sent una persona. Un cop hem acabat de respondre les preguntes al darrere del full hem dibuixat el peix Pallasso i els altres peixos que estan amb ell cap al final del conte. Els hi hem posat un nom a cada peix, en Jan s’ha imaginat que un anava molt lent i es deia peix Tortuga, un altre peix Blau…
Ens ho hem passat la mar de bé, hem rigut i ens hem fet bromes.

 

Divendres 23 de gener del 2015 – Irene Castellón / Albert Surinyach (3r ESO / 1rPRI)

El dia d’avui hem baixat a primer a llegir una lectura molt entretinguda d’un llibre que tots ens ha passat per les mans i en tenim molts bons records: La Balena Blanca. La història que hem llegit tenia com a títol El Peix Pallasso, inspirada segurament amb en Nemo, ja que t’hi feia pensar. Ha llegit tota la lectura, tot i que s’encallava amb algunes paraules i seguidament hem contestat les preguntes orals i l’exercici escrit d’ordenar vinyetes. Ell m’ha explicat perfectament la història, la ha comprès molt be. I com que ens sobraven uns minuts hem decidit fer un dibuix del peix pallasso i els seus amics. Per finalitzar, ens hem intercanviat els punts de llibre i ens hem acomiadat. Fins a la pròxima!

 

El divendres 23 de gener de 2015 – Míriam Guzmán / Pol Chica (3r ESO / 1r PRI)

Acabem de tornar de fer el primer apadrinament amb els nostres fillols després de Nadal. M’ha explicat com li ha anat el Nadal, les joguines que li ha cagat el tió i les que li han portat els reis. També que durant les festes ha llegit alguns contes.
Avui hem anat a la classe de 3r d’ESO i hem llegit un conte de la Balena blanca, «El peix pallasso». Eren tres pàgines senceres amb alguns dibuixos i parlava d’un peix pallasso que el treien de la peixera on vivia i el portaven a un aquari amb més peixos que es convertien en els seus amics. A en Pol li ha agradat molt i mentre llegíem anàvem comentant coses sobre el peixos, sobre en Nemo… Quan hem acabat m’ha hagut d’explicar ell el conte per veure si l’havia entès i, com que se’n recordava de tot, hem començat a fer un fitxa. Ha ordenat unes vinyetes sobre l’ordre de la història i després hem contestat unes preguntes en veu alta. Al final s’ha esverat una mica mentre dibuixava al peix pallasso, però durant tota l’estona ha llegit molt bé i es nota que ha practicat durant el Nadal.
Abans de marxar ens hem intercanviat el punts de llibre, aquesta vegada jo m’he quedat el de l’Etnoc i ell el d’en Musli. M’ha agradat molt tornar a veure en Pol després de vacances i ja tinc ganes de que tornem a fer apadrinament!

 

Divendres 23 de gener de 2015 – Eloi Ros / Erika Moral (3r ESO / 1r PRI)

Una hora més d’apadrinament junts, una hora més per conèixer-nos. Des de Nadal que no ens vèiem, i aquest cop ha set una mica més especial per a ella. Ha llegit 3 pàgines senceres, la qual cosa no havia fet mai amb mi! 3 pàgines ben plenes de paraules… i ja m’ha assegurat que la seva mare estarà ben satisfeta del seu esforç. Hem llegit la història de cap a peus i la veritat que, recordant l’última lectura que vam fer, ha anat força més de pressa. El que si que li ha costat ha set explicar-me-la, a mi i a la professora, un cop l’hem acabada. No sé si és que se n’ha oblidat de la narració, o és que no l’ha entès suficientment com per poder-la explicar. Tot i així amb la nostra ajuda l’ha pogut acabar comprenent tota. Llàstima que en aquest moment ja era hora de plegar i només ha tingut temps de ordenar les imatges segons el moment dels fets. Li feia il•lusió dibuixar el protagonista del conte, el peix pallasso, que tal i com m’ha dit és dels mateixos colors que el que té a casa: taronja amb ratlles blanques. En fi, al final hem quedat que li demanaríem a la seva tutora la Dolors si el podria dibuixar a la classe i ja hi ha estat conforme, encara que no hagi tingut temps de acabar totes les activitats proposades en la fitxa que duia juntament amb la lectura.
Espero amb ganes la pròxima sessió d’apadrinament… i a veure si ha trobat el punt de llibre que va perdre!

  

El dijous 04 de desembre de 2014 – Pau Márquez / Mohamed (1r ESO / P4)

Avui quan he entrat a l’aula de P4 en Mohamed estava bastant esverat. Li he hagut de dir que es calmés una mica però ell seguia igual. Al cap de 20 minuts he aconseguit que llegís una pàgina del llibre La rateta que escombrava l’escaleta. Quan hem anat a la biblioteca de l’aula a agafar un altre llibre en Mohamed m’ha dit que n’hi havia un que parlava de diferents animals i que li agradava molt. Quan hem arribat a la taula, l’Arnau el fillol d’en Pous, ha vist el llibre i hem acabat llegint tots quatre el mateix llibre. Quan ja havíem de marxar li he regalat un dels llibres que portava i ell se n’ha anat content cap al seu lloc amb el llibre.

El dijous 02 de desembre de 2014 – Ricardo Alba – Irene Nájar / Wafa (1r ESO / P4)

Avui hem baixat a l’aula de P4 i he anat amb l’Irene i la Wafa. Avui volia llegir dos contes: El soldadet de plom i La rateta que escombrava l’escaleta. Primer he començat jo, amb La rateta que escombrava l’escaleta i li ha agradat molt, ha buscat la rateta a cada pàgina i quin animal sortia i hem rigut molt tots. Després la Irene li ha llegit el seu conte. Com m’agrada poder ser padrí!!!

El dijous 04 de novembre de 2014 – Marina Arisa / Aran Molist  (1r ESO / P4)

Aquests dijous hem anat a fer apadrinament. El meu fillol es diu Aran i no és pas la primera vegada que ens veiem.  Quan he arribat li he preguntat si em recordava i ell m’ha respost que sí. Hem llegit la favera màgica, i després altres llibres que ens hem anat canviant amb els de la classe. Cada cop que acabàvem el llibre li preguntava si li havia agradat i em deia que sí, després quan acabàvem cada llibre li feia dir colors que veia i li feia buscar lletres que coneixia.

Ha estat divertit i tinc ganes que ens tornem a veure!

El dijous 04 de Desembre de 2014 – Aitor Cárdenas / Adrià Alsina  (1r ESO / P4)

Avui hem anat a la classe de p4 i hem fet el primer apadrinament del tot el curs. Uns quants han anat a la classe de 1r d’ ESO i els altres s’han quedat a P4. Hem llegit la rateta que escombrava l’escaleta. L’Adrià encara no s’havia llegir però ha estat molt atent durant la lectura, li he fet unes preguntes sobre el llibre i les ha respost molt bé.

El dijous 04 de desembre de 2014 –  Judit Guzman / Salma (1r ESO / P4)

Avui ha estat la primera vegada en aquest curs que hem pogut anar a llegir un conte als nens i nenes de P4. Primer hem anat a buscar un nen o nena i uns quants hem anat a la classe de primer d’ l’ESO i uns quants s’han quedat a la classe de P4. Jo i la Salma, la nena que he agafat, hem pujat a ESO, ella estava impressionada de com d’altes  eren les cadires i les taules. Llavors ens hem assegut i ens hem posat a llegir un conte de les Tres Bessones, ella anava dient tots els colors i lletres que veia i coneixia del conte. Llavors hem tornat a la seva classe i en hem despedit, ha estat molt divertit.

El dijous 4 de desembre de 2014 –  Martí Ortega Casillas / Gerard Cobos  (1r ESO / P4)

Hola Gerard Cobos!!Avui ens ho hem passat molt bé encara que t’ho hagi hagut de llegir tot jo,  però tan fa. No t’ha de fer pas vergonya llegir.

Gerard tu i jo llegim molt ràpid. Hem llegit 3 llibres, per un nen com tu que fa P4 és molt.

El proxim dia espero que jo no t’ho hagi de llegir tot, però el que no entenguis si que t’ho llegiré.

El pròxim dia jo ja portaré un llibre més divertit que t’agradarà molt. T’has portat molt bé, l’únic que t’has despistat una mica amb l’Àlex. Espero que no passi més.

Adéu Gerard,  fins d’aquí no  res!!!

El dijous 4 de desembre de 2014 – Hanae Rammou / Berta Sala  (1r ESO / P4)

Avui dijous 4 hem anat a fer de padrins a P4, la Berta la meva fillola es una nena alegre i riallera, hem gaudit molt fent la lectura d’en banyetes i el caganer i la d’en Mic.

Jo li he llegit el conte i després ella me la intentat explicar i com que ho ha fet tant bé em tingut temps de llegir dos llibres més. Aquest dia ha set molt divertit perquè les dos ens ho hem passat molt molt bé. Sempre ho recordaré.

Al final ens hem acomiadat hi nosaltres hem pujat a la nostre classe. M’ha agradat molt fer de padrina.

El dijous 4 de desembre de  2014 – Marina Roldan / Fàtima Boussouf  (1r ESO / P4)

Avui hem anat a fer l’apadrinament als nostres futurs fillols, el nens i nenes de P4. Havíem de portar un llibre fàcil d’entendre i de llegir. La meitat de la classe, ha pujat a dalt a la nostra aula i l’altra meitat ens hem quedat abaix a infantil. Ens ho hem passat súper bé i hem rigut moltíssim. la Fàtima ha après alguna paraula nova fàcilment. Ens ho passem molt bé juntes, ja que la coneixo des de que era ben petita i té molta confiança amb mi, espero que continuem sempre així.

El dijous 4 de desembre 2014 –  Jana Sitjà Marquez  / Oiam  (1r ESO / P4)

Aquest dijous hem fet apadrinament de lectura. Ha estat una experiència molt divertida perquè estàs amb els nens i els hi llegeixes el conte. Tot el que ells no entenen t’ho demanen i els hi has d’explicar. Tu veus com ells pensen les coses que comprenen i el que pensen d’un llibre de la manera que t’ho els hi expliques, la manera d’ entendre les paraules, el significat  i el llibre.

Finalment després d’explicar el conte, quan els hi demanes de què va i tu expliquen és molt bonic perquè tu t’he n’adones que els hi has explicat bé. Perquè ells et fan una mena de resum del conte que els hi has explicat, molt ben fet.

El dijous 4 de desembre de 2014 – Grau Mayans / Nil  (1r ESO / P4)

Aquest dijous hem anat a P4 per fer apadrinaments dels nens de P4, jo no tenia la meva fillola perquè estava malalta, així que he anat amb en Nil i la seva fillola, l’ Aitana. Primer hem llegit el llibre que havia portat en Nil de les Tres Bessones i Sant Jordi, també hem llegit el llibre de les vocals, un de gossos, el ratolí Pérez i una frase de Dumbo perquè estava en castellà. M’ha agradat molt i espero el trimestre que ve per tornar. 

El dilluns 15 de desembre de 2014 – Irene Castellón / Albert Surinyach (3r ESO / 1rPRI)

Un cop retrobats després de dos setmanes, jo i l’Albert hem pujat a la classe de 3r d’ESO per realitzar l’activitat d’apadrinament. Ens hem intercanviat els punts de llibre i com que aquest cop era l’últim d’apadrinament del trimestre abans de Nadal, hem llegit una cosa més lúdica i divertida, una Cucafera!

De la Cucafera, era obligat llegir una història o un conte, i jo i l’Albert n’hem llegit un sobre el paper que m’ha dit que li ha agradat molt ja après una cosa nova! Quan hem acabat, ell només mirant els dibuixos m’ho ha sabut explicar tot molt bé, ha millorat amb la lectura però a vegades amb la lletra d’impremta confon les l. Llavors, l’estona que quedava ens hem dedicat a fer jocs molt divertits.

Finalment, ens hem intercanviat les postals de nadal molt “xules” i ben fetes i el que m’ha fet més gràcia és que m’ha fet un joc per trobar la postal, ha set una gran sorpresa!
Espero que passis un Bon Nadal, fins l’any que ve!

 

El dilluns 15 de desembre de 2014 – Aina Celma/ Georgina Casadevall (3r ESO/ 1r PRI)

Dilluns va ser la cinquena trobada i la última del 2014 d’apadrinament. La darrera setmana vàrem estar treballant amb una postal per desitjar-los un Bon Nadal i poder fer l’intercanvi, ja que ells també ens en van fer una de molt bonica, vam fer el mateix intercanvi amb els punts de llibre.

Aquest cop a la Georgina i a mi ens tocava pujar a dalt a la ESO, sempre li ha agradat més. A la seva mà portava una Cucafera la qual obligadament havíem de llegir almenys un conte o història que contenien dins i després jugar, ella va voler llegir-ne 3! Diu que li agrada molt llegir, encara que tingui algunes petites dificultats. El que ens va passar va ser que a l’acabar de llegir els contes i anar a jugar amb els jocs que hi havia la revista, no n’hi havien, així que una seva companya, l’Alba, va baixar a la seva classe a buscar un parell més de Cucafera, perquè a la seva tampoc n’hi havia.

Mentre que no les portava li vaig preguntar què demanava al tió i als reis, es veu que tot el material que volia era de Frozen, la pel·lícula, la disfressa de la protagonista Elsa, el coixí…
Al tenir les revistes, amb el poc temps que teníem, només vam poder jugar a un joc de buscar tot de persones que formaven una família, déu meu com ens va costar trobar el pare!
La vaig acompanyar a la seva classe 1r de primària i abans de que entrés em va fer llegir la postal que li havia fet, m’ho va agrair molt.

 

El dilluns 15 de desembre de 2014 – Irene Ballart / Alba Campdelacreu (3r ESO / 2n PRI)
Avui, dilluns, ens hem trobat amb els fillols per últim cop abans de les festes de Nadal.
Un cop a la classe de 3r ens hem intercanviat els punts de llibre i jo li he donat la meva postal de Nadal. Quan hem començat a llegir m’he trobat una sorpresa a dins de la revista que havíem de llegir: era la seva postal que m’havia d’entregar. Més tard m’ha presentat la revista Cucafera i hem començat a llegir el petit conte havia triat per llegir. Després d’acabar el conte hem fet el joc que hi havia. Com que era molt curt, l’Alba ha hagut de baixar a baix a buscar una altra revista. El temps ens ha passat volant. Ens hem desitjat bones festes i fins després de Nadal!

 

El dilluns 15 de desembre de 2014 – Selene Zamora / Badr Qadari ( 3r d’ESO / 1r PRI)
Avui, ens hem tornat a trobar. És l’últim dia d’aquest any que fem apadrinament. Hem pujat a l’aula de 3r d’ESO i ens hem intercanviat els punts de llibre de l’Etnoc i en Musli. També ens hem donat les postals de Nadal. Jo li he donat una postal que era un ós. Ell m’ha donat un arbre de Nadal amb boles de colors. L’estona que hem tingut, hem llegit un conte de la revista “Cucafera” i després hem fet uns jocs. Els jocs anaven sobre unes granotes que tenien 8 diferències i com a mínim n’havies de trobar 5. En Badr n’ha trobat 7. També hem jugat a un joc de trobar a uns nens petits que hi havia entre una multitud de les persones i els ha trobat tots. Finalment l’he acompanyat fins a 1r.

 

El dilluns 15 de desembre de 2014 – Bruna Sitjà / Martina Marín (3r ESO / 1r PRI)
El dilluns passat, ens vàrem retrobar amb els nostres fillols i seguidament vam començar l’apadrinament, va ser l’últim dia abans de començar les vacances de Nadal, així que els alumnes de 3r d’ESO els hi vàrem preparar una postal bastant bonica! Tot i que ells també ens en van regalar una molt més maca: hi havia un gran arbre pintat per ells mateixos i a dins la postal unes petites paraules que ens desitjaven un Feliç Any Nou i un Bon Nadal! Em va agradar moltíssim! Seguidament ens vam intercanviar els punts de llibre i vàrem començar a llegir una revista anomenada “Cucafera”, on hi havia un seguit de contes curts i activitats de tots els tipus! Jo i la Martina ens ho vam passar d’allò més bé.

 

El dilluns 15 de desembre de 2014 – Rinah Colomer / Jan Jordán (3r ESO / 1r PRI)
Un cop ens hem tornat a retrobar amb els nostres fillols, els hi hem donat la postal de Nadal que vam estar fent a classe. La veritat és que a en Jan li va fer molta il·lusió que li donés la postal em va fer un somriure d’orella a orella. Vam llegir un conte de la revista de la Cucafera. En Jan m’anava fent bromes com: mira al darrere de la pàgina, hi ha una cosa. Jo girava la pàgina i resulta que no hi havia res. Els dos començàvem a riure. Després em va dir: mira gira aquesta pàgina, hi ha una cosa per tu. Jo vaig pensar que era broma però la vaig girar i… Sorpresa! Hi havia una postal per mi! La postal que em va fer hi havia un arbre de Nadal dibuixat i un escrit, em va agradar molt. Abans d’acabar, li vaig demanar si ja sabia que demanar als reis i em va dir que un joc d’en Goku i un castell de LEGO. Ah! També ens vam intercanviar els punts de llibre a mi, ara em toca l’Etnoc i a en Jan en Musli. Es va acabar l’estona d’apadrinament i el vaig acompanyar a la seva classe. Va ser una estona divertida i entretinguda!

 

El dilluns 15 de desembre de 2014 – Carles Pous / Aleix Polo (3r ESO / 1r PRI)
Avui ha sigut l’últim apadrinament abans de les festes de Nadal. Ha sigut un apadrinament bastant ‘light’, ja que ens havíem d’entretenir amb la revista cucafera. Però abans de tot, com sempre, ens hem intercanviat els punts de llibre i també una cosa molt especial: les postals de Nadal. M’ha agradat molt la postal que m’ha fet l’Aleix i espero que a ell també li hagi agradat la meva. Un cop fet l’intercanvi hem treballat amb la Cucafera. Hem començat llegint en Sam Sam, que a l’Aleix li agrada molt, i un cop llegida la història ens hem entretingut amb els diferents jocs que hi havia dins de la mateixa revista. I així hem acabat l’últim apadrinament abans de les festes de Nadal.

 

El dilluns 15 de desembre de 2014 – Gerard i Abdelilah / Jana Fontserè (3r ESO / 1r PRI)

El dia 15 de desembre de 2014 vam fer la cinquena i ultima sessió d’apadrinament de l’any, ja que arriba Nadal. Jo li vaig donar una postal on hi havia una barretina de Nadal amb una cara somrient i a dins de la postal un petit poema. La Jana em va donar un arbre de Nadal pintat i un petit escrit. Un cop ens vam entregar les postals la Dolors, la professora de la Jana, ens va explicar l’activitat que havíem de fer. Es tractava de llegir una revista Cucafera. Primer vam llegir el conte que hi havia a dins que es titulava “La llebre i el cargol”. Un cop llegit ens va sobrar una mica de temps i vam jugar a un joc que també  hi havia a la revista i que es tractava de trobar uns personatges. Ah! I també ens vam intercanviar el punts de llibre d’en Musli i l’Etnoc!

 

El dilluns 15 de desembre de 2014 – Omaima Amzaiab / Fiona Arcos (3r ESO / 1r PRI)
Avui es l’últim dia que fem apadrinament a l’any 2014, però encara hi haurà més sessions. Cada classe, fillols i padrins han preparat una sorpresa a la seva parella, és una postal de Nadal molt maca. A més, llegirem i jugarem amb les cucaferes que han preparat els nostres fillols. A la Fiona li ha agradat molt la meva postal, ja que era dels seus dibuixos preferits. A mi també m’ha agradat molt la seva postal. He pogut observar que ja no és tan tímida com ho era els anys anteriors, s’ha obert una mica més a les persones del seu voltant i també he pogut veure que ha millorat la seva manera de llegir: ja no s’encalla i llegeix amb més rapidesa. Hem jugat molt amb la Cucafera i ens hem divertit molt. 

 

El dilluns 01 de desembre de 2014 – Eloi Ros / Èrika Moral (3r ESO / 1r PRI)

Aquesta setmana hem fet apadrinament una altra vegada. Aquest cop també ho hem fet diferent: hem fet diferents activitats amb un dau. Segons quin nombre sortia en el dau, fèiem una activitat diferent. A l’Èrika només li agradava el nombre dos, que tractava de dibuixar i això li entusiasmava. Ha sortir força cops aquest, però també hem fet altres activitats encara que sortís el dos ja que havia sortit massa i els altres cap cop. Hem jugat al penjat que també li ha agradat i m’ha picat al curiositat que volia que li prengués molta atenció. Cada vegada l’aprecio més!

 

El dilluns 1 de desembre de 2014 – Tarek Maimouni / Mohamed Boujouaran (3 ESO / 1r PRI)

Avui, com cada 15 dies, hem tornat a estar amb els fillols i, com sempre, hem fet alguna activitat amb ells.
Avui hem jugat amb un dau i segons quin número sortia al dau havíem de fer alguna cosa diferent. Per exemple, si sortia un 2, doncs havien de dibuixar algun animal i el padrí l’havia d’endevinar, es podien donar pistes, etc. i així tota l’estona amb exemples diferents.
En Mohamed avui ha fet cas hi ha llegit la fitxa bé i també l’ha entesa.

 

El dilluns 1 de desembre de 2014 – Abdelilah i Gerard / Jana Fontserè (3r ESO / 1r PRI)

Avui hem tingut la oportunitat de tornar a estar amb els nostres fillols. En aquest cas ens hem tornat a intercanviar els punts de llibre. També hem jugat com a un minijoc, el qual consistia en tirar un dau i depenent del que ens sortís fèiem una cosa o una altra, com per exemple si trèiem l’1 havíem de fer un penjat. La Jana s’ha portat molt bé, tot s’ha de dir, però també hi ha hagut moments que estava molt esverada. En fi, ha estat molt divertit.

 

El dilluns 1 de desembre de 2014 – Gerard i Abdelilah / Jana Fontserè (3r ESO / 1r PRI)

El dia 1 de desembre vam fer la quarta sessió d’apadrinament i ens vam intercanviar els punts de llibre de l’Etnoc i en Musli. L’activitat que ens tocava fer es feia amb daus. Es tractava de tirar un dau i fer una activitat corresponent al número que sortia. En un ens tocava dibuixar, en un altre fer el penjat, fer paraules encadenades, pensar un endevinalla, fer paraules amb so i alguna altra activitat que ara no recordo. La Jana sap dibuixar molt bé i té moltes ganes de fer les activitats que ens proposen els professors.

 

El dilluns 1 de desembre de 2014 – Irene Ballart / Alba Campdelacreu (3 ESO / 1r PRI)

El dia 1 de desembre ens vam retrobar amb els nostres fillols, amb moltes ganes de veure’ns. Aquest dia no vam llegir un llibre, sinó que vam fer un joc que consistia en llegir sis proves, entendre-les i un cop enteses havien de tirar un dau i depenent del número que sortia, s’havia de fer una prova o una altra. Vam tenir temps de fer-les totes i va ser molt divertit. Vam riure molt i ens va passar l’hora volant. Al final ens vam intercanviar els punts de llibre.

 

El dilluns 1 de desembre de 2014 – Toni Sánchez / Martina Verdaguer (3r ESO/ 1r PRI)
El dilluns dia 1 de desembre a la tarda, els padrins vam anar a buscar els nostres fillols. Ens van explicar el que havíem de fer, i llavors ens vam dividir en dos grups, uns van anar a 3 d’ESO i els altres es van quedar a primària. Vam fer una sèrie d’exercicis tirant un dau. Cada número que et tocava era un joc diferent. La Martina s’ho va passar molt bé, perquè li agrada molt dibuixar animals i endevinar coses. L’estona va passar molt ràpid, i de seguida vam haver de portar els nostres fillols a la seva classe.

 

El dilluns 1 de desembre de 2014- Eric Farrarons / Laura Tió (3r ESO / 1r PRI)
Avui la meva fillola i jo hem pujat a la classe de 3r d’ESO. Ens ho hem passat molt bé perquè hem fet un joc mentre llegíem i ha estat molt divertit. El joc consistia en tirar un dau i depenent de quin número toqués havíem de fer una prova o una altra. Hi havia proves molt divertides: jugar al penjat, dibuixar, jugar a les paraules encadenades entre d’altres, etc. L’hora ha passat volant i ja tinc ganes de que torni a tocar apadrinament.

 

El dilluns 1 de desembre de 2014 – Nil Montoya / Albert Surinyach (3 ESO / 1r PRI)

Avui, com molts dilluns, hem fet apadrinament, però una companya de la meva classe no ha pogut assistir-hi. El meu fillol de sempre és en Mohamed, però com que la meva companya no ha pogut venir m’ha tocat el seu fillol, que és l’Albert. L’Albert és un nen molt maco i molt simpàtic. Aquesta hora d’avui hem jugat a un joc de daus, el qual consistia en tirar el dau un cop cadascun i a cada número havíem de fer un mini joc. Abans que res hem llegit el full amb les instruccions. L’Albert ho a fet molt bé, llàstima que l’hora d’avui se’ns ha fet molt curta per tot dos. Estic content que m’hagi tocat l’Albert perquè això és una altra gran experiència que m’emporto.

  

Dijous 13 de novembre de 2014 – Santi Van Gelderen / Pol Garrido (4t ESO / 2n PRI)

Santi! Avui és el meu aniversari!                                                                                                                        Aquestes 6 paraules han estat les 6 primeres paraules que m’ha dit en Pol just quan he entrat a la seva classe per llegir. 7 anys ja té el meu fillol! I pensar que vam començar quan només en tenia 4… Doncs bé, avui era el seu aniversari, i hem rigut més del que solem riure. Hem anat a fora aprofitant els estranys 15º que feien en ple Novembre, i hem llegit la lectura El Pagès I El Diable. Tot seguit hem contestat unes preguntes i hem cercat les doble r, ja que és el que estan estudiant. També hem estat els últims dos minuts mirant com els de primer jugaven a la pastora al pati i hem rigut bastant. Si tots els dies han de ser així, esperaré amb ànsies els dijous a la tarda.

 

Dijous 13 de novembre de 2014 – Amine Rammou / Guim Autet(4t ESO / 2n PRI)

En Guim avui es quan ja s’ha acabat d’acostumar amb mi ja que la resta d’anys no l’havia tingut. Just arribar m’ha explicat que tenia una mica de tos. Jo li he comentat que al mati jo també tenia malt de cap. Quan ha vist els fulls plens de lletra m’ha dit de que eren molt llargs i que no li agradava gaire llegir. Li havia recomanat un llibre i dels dotze capítols que tenia només se n’ha llegit cinc. Entre full i full hem estat parlant una mica per coneixents més. Un cop acabada la lectura li he fet preguntes sobre les majúscules i la dobla essa i erra. També les hi he fet pintar. Quan ja era l’hora l’he acompanyat a classe i he pujat.

 

Dijous 13 de novembre de 2014 – Sergi Villaseñor / Jordi Domènech(4t ESO / 2n PRI)

Avui hem decidit l’Arnau i jo, que els nostres apadrinats i nosaltre ho fem conjuntament, ja que en Jordi i en Pol són molt amics, la coso ha sortit bastant bé, ells llegien per torns i a l’hora de contestar les preguntes els ajudavem, es deixaven la gomma i el companyerisme era bastant sa, evidentment son nens i si no els controlem començen a jugar, tot ha sortit bé i han contestat totes les preguntes, res més a destacar.

 

Dijous 13 de novembre de 2014 – Roger Màrquez / Cesc Freixa(4t ESO / 2n PRI)

Avui, teníem la feina de llegir dos històries; El pagès i el diable i El pagès i els cargols. En Cesc té molt bona memòria, i ha recordat que el segon conte ja l’havíem llegit l’any passat, i fins i tot de que hi havia una falta. No ha tingut cap problema en llegir i respondre les preguntes, i hem acabat molt ràpid. Després, amb colors diferents ha marcat les majúscules, les doble r i les doble s de tots dos contes, ja que és el tema que estan estudiant.

 

Dijous 13 de novembre de 2014 – Judit Vilar / Jenifer Ortiz (4t ESO / 2n PRI)

Avui dia 13 de Novembre, hem fet apadrinament de nou. Hem baixat a vaig a buscar als nens i els hi hem explicat el que havíem de fer avui, el hi hem dut dos fulls: un amb el text “El pagès i el diable” per davant i per darrere i a l’altre full unes quantes preguntes sobre la lectura. Mai havíem hagut de llegir un text tan llarg fins ara i a la Jeni se li ha fet una mica pesat, estava una mica distreta. La lectura l’ha llegit bastant bé excepte per algunes paraules que no aconsegia pronunciar i algunes paraules que no entenia, les preguntes li ha costat força respondre-les però entre les dues ho hem pogut respondre tot.

  

 

El dilluns 10 de novembre de 2014 – Cristina del Puerto / Amanda Codina (3r ESO / 1r PRI)

Ens hem intercanviat els punts de llibre per primera vegada! Jo tenia en Musli i ella l’Etnoc, doncs ara jo tinc l’Etnoc i ella en Musli.

Avui hem llegit a mitges. No hem llegit un llibre, sinó una fitxa. Per davant, era una explicació de com cuidar els gats, des de que són petits fins que són adults. Ha estat divertit perquè li he fet fer un petit joc. La fitxa tenia unes fotos amb l’evolució del gat i a sota, l’explicació. Jo li tapava l’explicació i ella havia d’endevinar què feia el gat en cada etapa.

Per darrere, tenia una carta d’un nen malalt i a sota unes preguntes sobre la carta. Com que l’Amanda tenia el dit lesionat no podia pintar la resposta correcte amb la mà dreta! Per tant ho ha fet amb l’esquerra. Tot i fent-ho amb l’esquerra li ha quedat d’allò més bé!

I una altra vegada ha estat molt divertit, espero que ella pensi el mateix!

 

El dilluns 10 de novembre de 2014- Mireia Ayats / Jordi Bassas (3r ESO / 1r PRI)

Ahir ens vam tornar a trobar amb els nostres fillols per fer apadrinament. L’activitat d’ahir era fer una fitxa. Per davant hi havia una carta d’un nen que escrivia als seus companys de classe per donar-los les gràcies pels dibuixos que li havien enviat. Llavors hi havia unes quantes preguntes i havíem de pintar la resposta correcte i per darrere hi havien unes vinyetes sobre com cuidar un gat. En Jordi li va agradar molt la part del darrera perquè ell té un gat i una gata. Ahir també ens vam intercanviar els punts de llibre, ell em va donar el de l’ Etnoc i jo el d’en Musli.

Penso que a en Jordi li agrada llegir ja que només arribar a la classe ja té ganes de començar a llegir i no li fa gens de mandra.

 

El dilluns 10 de novembre de 2014 -Cristina Leiva / Nit Muntmany (3r ESO / 1r PRI)

La Nit, com sempre, em va saludar des de dins la classe mentre jo estava a fora. Sempre em dibuixa un somriure a la cara. Cada cop que entro m’explica alguna anècdota que li ha passat el mateix dia o un de passat. Llavors ens vam intercanviar uns punts de llibre on hi havia els dibuixos que vàrem fer el passat dia d’apadrinament. Aquest cop, el que havíem de fer era llegir unes frases que anaven junt amb unes imatges que explicaven com s’ha de cuidar un gatet. I quan acabéssim això, havíem de fer una activitat d’una carta. Entremig de les activitats que anàvem fent em va explicar que l’endemà aniria al Cim d’Àligues amb la seva classe i que en tenia moltíssimes ganes perquè no hi havia anat mai. També una cosa que em va fer molta gràcia va ser que ella em va dir que tenia memòria de mosquit i que només li durava sis hores i tot això ho va relacionar amb que ella jugava a tennis. Va ser una cosa una mica estranya, però em va fer gràcia. Finalment va arribar l’hora de marxar i dir-nos a reveure!

 

El dilluns 10 de novembre de 2014- Aina Celma/ Georgina Casadevall (3r ESO/ 1r PRI)

La tercera trobada d’apadrinament va ser el dilluns, com està indicat. Aquest dia vam poder fer l’intercanviï de punts, ja que el passat apadrinament vam pintar l’Etnoc i en Musli i la nostra tutora va fer un recull de tots els dibuixos i els va posar en format punt de llibre. El proper dia que ens trobem, jo li donaré l’Etnoc i ella en Musli i així seguidament.

Aquest dia les professores ens van donar una fitxa en la qual hi havia cinc vinyetes de com cuidar a un gat, les vam llegir, ens hi vam fixar molt amb les fotografies i sembla ser que va tenir un bon resultat, perquè ho va entendre molt bé en el moment que vaig deixar que m’ho expliqués ella. A la part del darrere de la fitxa hi havia un mini text d’un noi amb mal a la cama que donava les gràcies a la seva classe per uns dibuixos que li van fer. La Georgina havia de pintar la resposta correcte de les preguntes que hi havia seguit del text, les va fer totes fantàsticament bé sense cap dubte, ni problema.

Com que vam acabar ràpid i ens sobrava temps, vam retornar a les vinyetes dels gats i vam encerclar totes les A i les vam comptar, en total n’hi havia vint-i-dues.

La Georgina es va comportar molt bé i ha millorat la lectura i la seva cal·ligrafia.

 

El dilluns 10 de novembre de 2014 – Miquel Arisa / Abril del puerto (3r ESO / 1r PRI)

Ahir vam anar a fer apadrinament per tercer cop amb els fillols. Primer de tot els vam anar a buscar a baix i ens vam fer l’intercanvi de punts de llibre que vam fer el dia anterior. Quan vam pujar a dalt a la classe el primer que vam fer i li va fer molta il·lusió va ser buscar l’Etnoc i en Musli que vam pintar i els va trobar de seguida. Seguidament vam començar fent una activitat de llegir com cuidar un gat i ella em va comentar que de petita la va esgarrapar un conill i ara li fan una mica de por els animals amb ungles. Quan vam acabar l’activitat del gat vam fer una activitat sobre un nen que li feia mal la cama i ells seus companys de classe li van enviar uns dibuixos. Aquesta activitat tractava de llegir un text i seguidament et feien una pregunta i et donaven quatre respostes i havies de pintar la resposta correcte. Aquesta activitat a l’Abril li va agradar més que la del gat.

 

El dilluns 10 de novembre de 2014- Didac i Sana/ Ghita (3er ESO/1r PRIM)

Una altra hora d’apadrinament i una altra activitat diferent. Ahir ens van donar el punt de llibre amb totes les mascotes pintades de totes les persones que van decorar l’Etnoc i en Musli. El dibuixos de l’Etnoc estaven en el punt de llibre que els hi van donar als petits, i en Musli al punt de llibre que ens van donar a nosaltres. La teoria era que cada dia d’apadrinament que ens veiéssim, ens intercanviaríem els nostres punts de llibre pels seus, començant per dilluns 10. Aquesta vegada em va tocar fer-ho sol, sense la Sana perquè ella cuidava de la fillola d’un alumne de la nostra classe. L’activitat d’avui era en un full, on en una de les seves cares hi havia un “text” i a l’altre un joc. El text tractava de gats: com cuidar-los, què feien, què necessitaven,… En aquesta activitat només caldria deixar que els nens llegeixin i entenguessin el text. La Ghita ho va fer molt bé llegint, però encara confon una mica la H per la B (minúscula). La Ghita em va explicar que tenia un gat que el cuidaven molt bé i em va semblar un gran avanç que m’expliqués coses sense jo preguntar-li res, ja que és un pèl tímida. Per acabar, a l’altra cara del paper hi havia un joc on un nen enviava una carta a les Baldufes (una classe de nens de 1er PRIM) on deia gràcies pels dibuixos que li enviaven mentre ell estava malalt. El joc tractava de llegir i ENTENDRE (ho poso en majúscules perquè era una de les coses més importants d’aquella trobada) i després pintar els dibuixos de les respostes correctes. I això va ser tot.

 

El dilluns 10 d’octubre de 2014 – Laia Espinosa / Marc Malave (3r d’ESO / 1r PRI)

Avui és el tercer dia que fem apadrinament, i hem fet intercanvi de punts de llibre!

Jo tenia en Musli i en Marc l’Etnoc, així que quan ens hem vist el primer que hem fet és intercanvi dels punts de llibre. Hem buscat el dibuix que vàrem pintar en cadascun d’aquests i els hem trobat els dos! Tot seguit hem llegit una fitxa i m’he sorprès molt, ja que en Marc l’ha llegit molt ràpid i he entès el text a la primera. Les lletres que més li costa llegir són la q i la j, però l’he ajudat una mica i finalment ha aconseguit llegir-les correctament. A l’hora de pintar els dibuixos hem anat una mica justos de temps, però tot i així els ha pogut acabar de pintar.

 

El dilluns 10 de novembre de 2014 – Carles Pous / Aleix Polo (3r ESO / 1r PRI)

De nou ens hem tornat a trobar. Avui ha sigut una mica diferent dels altres dies, no es tractava de llegir cap llibre, sinó de fer una fitxa. Primer de tot el que hem fet ha sigut intercanviar-nos els punts de llibre que les mestres havien preparat amb tots els Etnocs i tots els Muslis que havíem pintat l’apadrinament passat. Jo tenia en Musli i l’Aleix tenia l’Etnoc i un cop ens hem trobat ens els hem intercanviat, o sigui que al final jo m’he quedat amb l’Etnoc i l’Aleix amb en Musli. Un cop fet l’intercanvi ens hem posat a fer la fitxa. Consistia en llegir unes frases que parlaven sobre els gats i aquestes frases anaven acompanyades d’imatges, un cop llegida la pàgina ens havíem d’assegurar que ho havien entès. Un cop llegida la pàgina de davant, a darrere hi havia escrita un petita carta, consistia en llegir-la i després l’Aleix havia de contestar les preguntes. Les preguntes tenien com a resposta diferents imatges i la que fos correcta l’havien de pintar. Ha sigut un apadrinament divertit i bastant entretingut.

 

El dilluns 10 de novembre de 2014 -Manel Castillo/Salvador Lopez (3r ESO/ 1r PRI)

Som 10 de novembre i avui hem fet una fitxa sobre com cuidar un gat i una carta.

A en Salvador i a mi ens ha tocat anar a la classe de 3r d’ESO. Quan hem arribat ens hem intercanviat els punts de llibre, ja que a cada apadrinament ho hem de fer. A en Salvador li ha tocat en Musli (la mascota de l’ESO) i a mi l’Etnoc (la mascota de primària).

A la fitxa en Salvador ha llegit ell sol i ho ha fet molt bé. Hi havia alguna paraula com ara la que  llegia “qüe”, però li he rectificat i li he dit que era “que”. Li he dit que la u no sona i després ho ha llegit tot molt bé. Després li he tapat el text i li he fet explicar què hi havia a les imatges i totes me les ha explicat bastant bé. Quan hem acabat l’apartat de com cuidar un gat li he preguntat que si tenia alguna mascota i m’ha dit que sí. Deia que tenia un conill que es deia Nina. Era de color blanc i jugava molt amb ella.

Després hem fet el tros de la carta hi també l’ha llegit ell. A les preguntes s’havia de pintar la correcta i ha pintat les que ho eren.

 

Dilluns 10 de novembre de 2014 – Emma G. Soler / Isolda Masramon (3r ESO / 1r PRI)

Avui ha estat el tercer dia d’apadrinament. Avui, però, a la classe, abans de baixar a buscar al petits, ens han repartit uns punts de llibre den Musli, combinant les imatges que vàrem pintar el darrer dia d’apadrinament amb els nostres fillols. Ens han dit que a ells també els hi havien repartit uns punts de llibre, els seus eren de l’Etoc, i ens han dit que al baixar a la seva classe els havíem de donar els nostres punts de llibre, i ells els seus, com un intercanvi, i cada vegada que fem apadrinament ens els haurem de intercanviar. Així que hem agafat els nostres punts de llibre i hem baixat a la classe de primer, on ja ens esperaven, i els que els tocava quedar-se a primer s’han quedat a la classe. Aquesta vegada ens ha tocat tornar a pujar a la classe de tercer d’ESO, així que quan la Isolda ha acabat de posar el punt de llibre de en Musli al seu llibre i de donar-me el de l’Etnoc, hem pujat cap al pis de dalt. Ens hem hagut d’afanyar a pujar perquè feia molt de fred. Quan hem arribat a la classe de tercer, m’he assegut a la meva cadira i la Isolda s’ha assentat a la meva falda. Quan ja érem a lloc hem agafat la fitxa que la professora els havia donat als petits per fer però la Isolda s’ha donat conte de que s’havia deixat l’estoig a la classe, així que li he deixat els meus colors i hem pogut fer la fitxa. La primera cara de la fitxa que hem fet era sobre com cuidar els gats. Hem acabat ràpid i la Isolda m’ha explicat que no té cap gat ni cap mascota. Després ha buscat lletres i m’ha explicat el que deia a la fitxa fins que hem passat a la part del darrere, on s’havia de llegir una carta i pintar la resposta correcte. Ha estat fàcil per a la Isolda perquè llegeix molt bé i no te problema per entendre les lectures. Finalment s’ha acabat l’hora i l’he acompanyat fins a la seva classe, afanyant-nos novament al baixar pel pati a causa del fred, i ens hem dit adéu fins el pròxim dia d’apadrinament.

  

El dilluns 10 de novembre de 2014  – Guillem Tordera / Ia Freixa (2n ESO/P5)

L’altre dia, el dimarts 21, vam anar a fer la segona sessió d’apadrinament amb els nens de P5. Ens van donar uns paperets amb en Musli i l’Etnoc i nosaltres amb el fillol o fillola l’havíem de pintar. Després l’havíem d’enganxar a un tros de cartolina blanca perquè fos un punt de llibre. Quan ja ho teníem enganxat l’havíem de decorar perquè quedés maco. L’Ia ja ha agafat més confiança perquè li deia coses i ella ja les deia més fortes i sense tenir por. En alguns moments jugava i tancava la boca i deia que no volia dir res. Però jo li anava fent preguntes com qui era el seu millor amic i em contestava com si fes molt que ens coneguéssim. Hi vam anar a l’aula d’ESO i quan vam acabar la vaig acompanyar a la seva classe.

 

El dilluns 10 de novembre de 2014  – Maria Suñen / Abril Perarnau (2n ESO/P5)

Avui ens ha tornat a tocar apadrinament, estic molt contenta de com ha anat. Ens han proposat de fer uns punts de llibre. El primer que hem fet ha sigut anar-los a buscar a P-5 i després a nosaltres ens ha tocat pujar a dalt, a la meva classe. A l’Abril li ha fet molta il·lusió. Li he dit que l’Eduard, que també és el seu padrí, no hi era perquè estava al metge i m’anava fent preguntes sobre per què no havia vingut. Hem hagut de pintar tres punts de llibre, jo n’he pintat un i l’Abril un altre, el que quedava l’hem pintat totes dues, i quan ja anàvem a posar els noms em diu:

  • Maria, t’has deixat un tros per pintar, ets molt despistada

Després de dir això m’ho ha pintat i hem apuntat els noms. Li he dit que escrivís el seu nom i el seu cognom, s’ha concentrat i ha començat a dir: A, B, R… i amb el cognom com que el té molt llarg m’ha dit: “Maria,  el tinc molt llarg,  eh”. I l’he ajudat a dir les lletres. L’Abril cada cop té més confiança i no para de xerrar, és molt riallera.

 

El dilluns 10 de novembre de 2014  – Judit  Rius / Víctor Castillo (2n ESO/P5)

Avui hem fet la segona sessió d’apadrinament. Quan hem entrat a la classe hem vist que a la pissarra de suro de P-4 hi havia les fotografies del padrí amb el fillol que ens havien fet a la sessió anterior, i que al capdavall de cada foto els nostres fillols havien escrit els noms de cada un.

Avui havíem de fer un punt de llibre amb la mascota d’ESO, en Musli, i amb la de P-5, l’Etnoc, perquè així cada cop que fem apadrinament ens els puguem intercanviar. Hem començat a pintar les nostres respectives mascotes, les hem retallat i les hem enganxat damunt una cartolina per fer el nostre punt. Llavors, hem escrit el nostre nom en vertical a la cartolina. Com que hi volia fer més detalls, me l’he emportat a casa. Primer no se m’acudia res per dibuixar, ja que no sé ben bé el que li agrada a en Víctor, però llavors he pensat que ja que llegiríem podria dibuixar-hi uns prestatges plens de llibres. El punt encara no l’ hem ensenyat als petits, espero que li agradi.

 

El dilluns 10 de novembre de 2014  – Aina Gordillo / Martí Juncosas (2n ESO/P5)

Avui dia 21 d’octubre hem anat a fer apadrinament. Tots els de P5 estaven entusiasmats per tal que els acompanyessin durant mitja hora.

El meu fillol, en Martí, s’ha posat molt content quan hem entrat a la classe. Un cop a dins ens han explicat el que faríem avui: ens han donat en Muslí i als nens petits l’Etnoc. L’activitat tractava de pintar els dibuixos i a partir d’això hem fet els punts de llibres.

M’he adonat que quan en Martí està sol amb mi parla molt més que quan està amb els seus companys i amb els meus companys de classe. Jo diria que a mesura que ens anem coneixent perdrà la vergonya que te amb els altres. 

El dilluns 20 d’octubre de 2014 –   Omaima / Fiona  (3r ESO / 1r PRI)

Som 20 d’octubre i avui hem d’anar a pintar les mascotes de lectura: en Musli i l’Etnoc.

A la Fiona i a mi ens ha tocat anar a la sala de informàtica d’ESO, on hem entrat a la pàgina web de l’escola i al blog de lectura. D’allà n’hem agafat les imatges en blanc i negre de l’Etnoc i en Musli i ho hem posat al paint per tal de que la Fiona els pintés. Hem pogut acabar els dos dibuixos de l’Etnoc bastant ràpid, ja que la Fiona dominava bastant bé el ratolí. Ho ha pintat de forma raonada, sense confondre colors. Ha quedat satisfeta per com ho ha pintat, al final de l’hora hem enviat els dibuixos a la Sílvia i hem tornat a la classe.

  

El dilluns 20 d’octubre de 2014 –   Mireia i Gemma  /  Jordi (3r ESO / 1r PRI)

 Ahir ens vam trobar un altre cop amb els nostres fillols. Ahir però no vam llegir sinó que vam pintar l’Etnoc i en Musli amb el paint. Amb nosaltres va venir la Gemma, ja que el seu fillol no era a l’escola. Vam anar a l’aula d’informàtica, vam engegar l’ordinador i ens vam posar a pintar. L’Etnoc el vam pintar en menys de cinc minuts en canvi en Musli vam tardar una mica més, segurament perquè no el tenia tan vist. Quan li vam preguntar quin li agradava més dels dos, ens va dir que en Musli.

 

El dilluns 20 d’octubre de 2014 –    Didac / Ghita  (3r ESO / 1r PRI)

 El segon dia d’apadrinament el vam començar amb tecnologia! Vam pintar les mascotes de la lectura de Casals-Gràcia: l’Etnoc i en Musli. Els vam pintar amb el PAINT. Ens tornàvem jo, la Sanae i la Ghita per pintar els dos ratolins. Vam acabar en Musli, però només vam poder pintar 4 cosetes de l’Etnoc. Com que la Ghita no en sabia gaire, d’ordinadors, la vaig haver d’ajudar una mica per introduir-la al món del PAINT. Van quedar bastant bé per ser la primera vegada, i la Ghita va quedar bastant satisfeta amb els resultats.

 

 El dilluns 20 d’octubre de 2014 –   Laia/ Marc  (3r ESO / 1r PRI)

Avui, dia 20 d’Octubre hem tornat a fer apadrinament. Hem pintat l’Etnoc i en Musli amb el programa “paint”. Jo i en Marc, hem “inventat” set colors i amb aquests, hem pintat els dos personatges. Hem pintat de dues maneres, amb el “cubell de pintura”, que era la forma més fàcil de pintar i amb el “pinzell”, que costava una mica més, ja que havies d’anar movent el ratolí. A en Marc li ha agradat molt això d’inventar colors i li anava dient cada vegada a l’Aleix els colors que havia inventat. Avui ens ho hem passat molt bé i a sobre, en Marc a après una mica com es pinta amb el programa “paint”.

 

El dilluns 20 d’octubre de 2014 –    Cristina / Amanda  (3r ESO / 1r PRI)

Aquesta vegada, hem anat a l’aula de 3r d’ESO. No hem llegit, hem fet servir l’ordinador! Ella Estava una mica neguitosa, potser perquè anàvem al pis dels grans, o potser perquè faríem servir l’ordinador.

M’ha fet un pilot de preguntes com: ‘’aquesta taula és la teva?’’, ‘’és el teu ordinador aquest?’’, ‘’quantes cremalleres té el teu estoig?’’. Una vegada respostes aquestes preguntes, i més ens em posat a pintar l’Etnoc i en Musli. Té les idees molt clares l’Amanda, i si vol l’Etnoc de color rosa, el farà rosa. En Musli no hem tingut gaire temps per pintar-lo, però ens ho hem passat de meravella una altre vegada! Ja estic esperant que pèssim 15 dies per fer apadrinament!

 

El dilluns 20 d’octubre de 2014 –   Miquel / Abril  (3r ESO / 1r PRI)

 Ahir 20 d’octubre ens vam retrobar per fer apadrinament amb l’Abril. Vam anar a buscar els apadrinats a baix i després vam pujar a l’aula d’informàtica i vam pintar amb el paint l’Etnoc i en Musli. Vam pintar l’Etnoc que anava amb banyador, perquè va ser el que li va fer més gràcia a ella, i després vam pintar en Musli. L’Etnoc el vam pintar amb el pot de pintura, que ho pinta tot amb un clic i en Musli el vam pintar amb l’esprai. Quan vam acabar em va dir que li havia agradat haver après a fer anar el paint.

  

El dijous 16 d’octubre de 2014 –    Arnau  / Pol   (4t ESO/2n PRI)

Avui ha estat un dia diferent a la resta, bàsicament perquè feia molt que no anàvem a llegir amb els petits al pati i feia molt que… Bé, millor començo pel principi perquè m’he saltat un bon tros. Després dels primers 15 o 20 minuts per preparar l’activitat, hem baixat a primària a buscar els nostres fillols. Com que feia un temps agradable hem sortit al pati a fer les activitats. Hem fet una fitxa sobre com fer una truita de xampinyons i finalment hem llegit un llibre sobre animals. He observat que en Pol ja domina millor l’escriptura i llegeix cada vegada més ràpid i millor. Això és perquè la meva feina dóna resultat no?

 

El dijous 16 d’octubre de 2014 –    Roger / Cesc   (4t ESO/2n PRI)

Avui, ens tocava fer una fitxa sobre una recepta, i l’hem anat a fer al pati. Era un exercici llarg, però no havia de llegir gaire. En Cesc no ha tingut cap problema en resoldre totes les preguntes, i ha acabat els exercicis ràpidament. Finalment, hem anat a la classe a buscar un llibre per llegir els deu minuts que ens quedaven, i ha triat un sobre els animals i els llocs on viuen. Avui, en Cesc ha treballat molt bé.

 

El dijous 16 d’octubre de 2014 – Amine  / Adil   (4t ESO/2n PRI)

Avui dia 16 d’octubre del 2014, hem fet apadrinament. Per mi a set el primer dia d’apadrinament perquè no hi vaig ser. Al principi de classe com sempre, l’Elena ens ha esmentat i donat la fitxa que realitzaríem a continuació amb el nostre fillol. El tema que hem tractat amb la fitxa a set com fer una truita i de quants ingredients consta, quins estris, etc. Dit i fet, hem baixat a buscar-los i l’Adil, com sempre, tan alegre i entusiasmat per començar la feina. El principi se li feia pesat, però a mesura que anava passant el temps s’anava animant, també gràcies a la meva ajuda. Ha fet un progrés a cara l’any passat, com per exemple, la ortografia i la comprensió lectora. Hem fet els exercicis àgilment perquè també eren fàcils i pràctics. En conclusió ha fet un petit progrés, però encara li queda per aprendre espero que en aquest últim any faci l’últim progrés que li queda.

 

El dijous 16 d’octubre de 2014 –    Dalila  / Pau    (4t ESO/2n PRI)

 Aquest dia hem cuinat. Bé, en realitat hem après a com cuinar una truita de xampinyons. No ha sigut una activitat difícil ja que una truita no té res de l’altre món, però si que ha sigut llarga, molt llarga. En Pau avui s’ha mostrat més atent al què li deia, potser perquè avui hem fet l’activitat a l’aire lliure. Espero que cada dia continuï estant més atent a mi i a l’activitat i no a la feina dels altres.

 

El dijous 16 d’octubre de 2014 –       Sergi  / Guillem   (4t ESO/2n PRI)

Avui, com que feia molta calor ens hem endut un cartró i hem sortit al pati a fer la feina. Era una fitxa on explicava com preparar una truita de xampinyons i respondre varies preguntes. En Guillem ha sabut respondre totes les qüestions que es demanaven correctament i he notat que ha practicat la lectura perquè ha millorat molt en poc temps. Hem acabat abans que acabés l’hora així que hem pogut llegir un fragment d’un altre llibre.

 

El dijous 16 d’octubre de 2014 –    Amine / Guim     (4t ESO/2n PRI)

Una tarda assolellada perfecte per anar a llegir al pati amb els fillols. L’únic contratemps de tot això era que aquesta vegada no havíem de llegir si no escriure.  En Guim una vegada més em va demostrar que en sabia molt de llegir i escriure. Tenia ganes d’aprendre i de corregir els seus errors. La feina d’aquesta vegada es tractava de una recepta de cuina: truita de xampinyons. Primer havíem de explicar els ingredients, una mica el material, per allà hi havia algun problema de mates que l’ha resolt fàcilment i finalment explicar una mica com es feia la truita. Com que hem acabat més abans de l’hora hem agafat un llibre en castellà on ell ja l’havia començat. Finalment ja era hora i el vaig portar a la classe.

 

El dijous 16 d’octubre de 2014 –    Santi  / Pol   (4t ESO/2n PRI)

 En Pol ha canviat molt des del principi que el vaig conèixer, ja no és el nen petit que té vergonya quan veu a un noi més gran que ell, ara és un nen més gran que li agrada molt que els de 4t vinguin a fer apadrinament. Avui hem anat al pati ja que feia molt bon dia a fer unes fitxes les quals parlaven sobre com fer la recepta de truita de xampinyons. També sap llegir molt més ràpid encara que avui estigués una mica afònic. S’ha notat un gran canvi en la seva lectura aquest estiu. De totes maneres encara li fa una mica de mandra això de llegir, escriure, etc. Ha sigut un dia rodó.

Arnau.

  

El dilluns 6 d’octubre de 2014 –  Bilal /  Romaissa  (2n ESO – P5)

Avui el dia 6 d’octubre els de 2n d’ESO hem baixat a infantil a la classe de P5 per anar a buscar els nostres fillols. M’ha encantat que m’hagi tocat la Romaissa perquè la conec de ja fa bastant i és una nena molt tímida. He observat que es molt  llesta, se sap tots els colors i se sap bastant bé les lletres. Si no fos per la vergonya que té ja podria llegir sola.

El meu objectiu d’aquest any d’apadrinament és ajudar-la a que sàpiga llegir sola i no bé, sinó que molt bé i que no sigui tan vergonyosa perquè es pugui comunicar més bé amb els seus companys i companyes i també amb els altres padrins. Estic molt content amb l’apadrinament d’avui i de la meva fillola.

 

El dilluns 6 d’octubre de 2014 –  Carla  /  Íria  (2n ESO – P5)

Ha set un moment especial; després de quatre mesos, per fi he pogut tornar a compartir trenta minuts juntament amb l’Íria; 1800 segons que m’han passat volant.

Al començament, l’Íria tenia una mica de vergonya, però a l’instant de venir amb mi i començar a parlar una mica, la timidesa li ha desaparegut per complet.

Avui, encara no tenia cap activitat preparada, així que hem agafat un llibre i improvisadament anàvem fent diferents activitats. Com que jo no volia que es convertís en uns simples minuts explicant-li un conte, he decidit que entre les dues el poguéssim entendre a través de les imatges o fent-li preguntes i que ella em contestés o que m’expliqués el que creia que passaria amb el protagonista de la història.

M’ha encantat el moment quan, una vegada ja havíem acabat de llegir tres contes, li he explicat que aniria a llegir amb ella cada dues setmanes, que sempre seria jo qui llegiria amb ella i faríem apadrinament fins d’aquí tres anys. La seva reacció ha set de motivació i alhora, de sorpresa.

 

El dilluns 6 d’octubre de 2014 –  Ahmed  /  Pep  (2n ESO – P5)

L’altre dia, la classe de 2n d’ESO vam anar a fer apadrinament als nens de P5. El meu fillol és en Pep Crespi, parla molt i riu molt, jo i en Manel li fem de padrins.

Li vam llegir un llibre que anava de motos i de colors. Al cap d’una estona la Rosa Maria ens va cridar per fer la foto amb en Pep. En Pep es va enfilar en una cadira i gairebé era més alt que jo, desprès el vaig fer riure una mica i ens vam canviar de lloc i vam anar cap a la caseta de fusta on hi juguen els nens. Llavors van sortir els nens de P3 i van dir que els estàvem molestant i ens vam canviar de lloc altre cop. Vam anar al costat de la taula de ping-pong. Quedaven ja 5 minuts i el vaig anar a deixar a la seva classe i vam deixar el llibre a la prestatgeria. Lli vaig dir adéu i fins el proper  dia.

 

El dilluns 6 d’octubre de 2014 –  Laura  /  Adam  (2n ESO – P5)

Quan vaig arribar a la classe de P5 no m’esperava que l’Adam, el meu fillol, es recordés de mi després de tants dies. Ell va triar un llibre bastant fàcil i vam anar al pati i ens vam asseure en una roda. Al començament l’Adam estava nerviós, però de mica en mica va començar a escoltar-me. Mentre jo anava llegint li anava fent preguntes sobre el conte i les va respondre molt bé. Vam buscar les lletres dels nostres noms: L,A,U,R,A i A,D,A,M. Em va sorprendre quan li vaig preguntar què pensava sobre ell llibre, què creia que passaria al final i es va inventar una història. Abans de marxar li vaig dir que si es recordaria del meu nom i em va dir que si. Tinc ganes de tornar a anar amb ell i veure si se n’ha recordat. Estic molt contenta d’aquesta primera trobada amb ell.

 

El dilluns 6 d’octubre de 2014 –  Anna Rose  /  Ramya  (2n ESO – P5)

Era dilluns, a les quatre i deu de la tarda, ens trobàvem davant la porta de P5. Els nens estaven tots ben asseguts i nosaltres érem a fora la porta a punt per començar el primer apadrinament del curs.

Al cap d’una estona, tots teníem ja una parella, uns anys més petits, però una parella. I cap a la biblioteca de la classe, a buscar llibres… quina estona de lectura més tranquil·la… Asseguts sota un arbre se sentien preguntes com «Què has fet aquest estiu?», «Com t’ha anat tot?». Després, les fotos, drets al costat del nostre fillol, que estava dret sobre un tamboret, somrient. La Caputxeta Vermella, la Blancaneus, quant temps fa que no em llegeixo aquest llibres… Una hora magnífica per llegir llibres amb una nena de cinc anys, molt divertit.

Ja eren quasi les cinc, estàvem fent un cercle al voltant de tots els nens, mentre ells ens deien adéu i nosaltres desfilàvem cap a la classe, tot comentant aquesta estona.

Així va anar el primer apadrinament.

 

El dilluns 6 d’octubre de 2014 –  Nona  /  Aya  (2n ESO – P5)

Mitja hora perfecte. Progressant molt si comparem amb l’any passat. A l’Aya se li veu el canvi de P4 fins ara. Abans era molt callada i mai no deia res. Ara m’ha agafat confiança i ja comença a xerrar i explicar-me coses.

Hem agafat el conte i ens n’hem anat a llegir. Aprenent els colors i buscant les lletres a dintre d’aquell text petit que acabava amb un dibuix ple de colors, ens ho hem passat molt bé. Ha set una estona molt agradable. 

 El Dilluns 6 d’octubre de 2014 – Míriam / Pol  (3r ESO / 1r PRI)

 Ahir vam fer el primer dia d’apadrinament del nou curs. Com sempre, vam anar a buscar al nostre fillol i em vaig retrobar amb en Pol després de tot l’estiu. Em va explicar a on havia anat de vacances i els contes que s’havia llegit. Llavors vam agafar el seu llibre de lectura, el Xiu, i vam començar amb la lectura d’històries curtes. Vaig veure que ha millorat molt des del curs passat i que va més ràpid. Tot i que encara dubtava amb algunes lletres com la x o el so de la j, ja se les sap totes i entén bastant bé el que llegeix. Em va agradar molt tornar-lo a veure des del curs passat i ja tinc ganes de tornar a llegir amb ell.

 

 El Dilluns 6 d’octubre de 2014 – Manel / Salvador   (3r ESO / 1r PRI)

 Ahir a l’hora d’apadrinament vaig estar amb el meu fillol en Salvador. Ens ho vam passar d’allò més bé llegint el Xiu. Vam llegir una història sobre una noia que mullava a un company de la classe i vam riure molt.

A en Salvador li costa una mica concentrar-se però quan s’hi fa, ho fa d’allò més bé. És un nen molt divertit i curiós. Li agrada molt llegir coses sobre els dinosaures i altres coses per l’estil. Quan toca llegir sembla que sigui un altre Salvador: tranquil, concentrat i li agrada molt llegir.

 

 El Dilluns 6 d’octubre de 2014 –  Rinah / Jan   (3r ESO / 1r PRI)

 Avui dilluns dia 6 d’octubre ens hem retrobat amb els nostres fillols, que ara ja han fet un pas. Estan a primària on han d’estudiar més. En Jan, ha fet un molt bon canvi, ara parla molt més que abans, ell és capaç d’explicar-te qualsevol cosa sense que tu li hagis de preguntar que t’expliqui alguna cosa. També llegeix més ràpid que abans tot i que la paraula què i qui pronuncia malament. En lloc de dir què, diu cue o cui. Hem llegit la balena blanca, que és el seu llibre de llengua catalana, m’ha explicat una lectura que va fer amb la Dolors i després ha començat a llegir. Quan ha acabat la lectura de la pàgina catorze li he fet preguntes per saber si ha entès bé la lectura.

 

El Dilluns 6 d’octubre de 2014 – Emma / Isolda   (3r ESO / 1r PRI)

Avui ha sigut el primer dia d’apadrinament d’aquest curs. A primer i segon, vaig tenir a en Rayan de fillol, però aquest any han canviat les coses: la meva fillola és la Isolda. Hem baixat a la classe de primer i hem recordat qui va amb qui. Seguidament hem agafat els seus llibres de lectura, els Xius, i ens hem partit, el grup A hem pujat a la classe amb els nens, mentre que el grup B s’ha quedat a la classe de primer. Quan hem arribat a la classe m’he assegut al meu lloc i la Isolda a la meva falda. Hem llegit la lectura que tocava, dues pàgines més i un conte sencer del llibre. La Isolda és una nena molt llesta i llegeix molt bé i molt ràpid. Ens ho hem passat molt bé, ja espero el pròxim dia amb ella.

 

 El Dilluns 6 d’octubre de 2014 – Irene / Albert   (3r ESO / 1r PRI)

 Avui hem fet la primera sessió d’apadrinament d’aquest curs. Ens hem reunit amb els fillols a la classe de primer de primària. Primer havíem de pintar punts de llibre de l’Etnoc i en Musli però hem acabat llegint les històries del llibre de català, el Xiu. Puc dir amb certesa que l’Albert ha fet un gran canvi a l’hora de llegir, ara hi té més fluïdesa però amb algunes paraules s’encalla. Tot i això ha avançat moltíssim, ha fet una molt bona feina i a veure si quan ens tornem a veure en sap encara més!

 

El Dilluns 6 d’octubre de 2014 –  Gemma i Selene/ Mohamed   (3r ESO / 1r PRI)

 Baixem cap a baix. Passa alguna cosa a la classe de 1r de Primària perquè la Dolors està renyant a algú. Rodegem la classe, em criden a mi i vaig cap a en Mohamed, però era un altre Mohamed, la Dolors em diu que està al Marroc, em diuen que avui aniré amb la Selene i el seu fillol. Llegim “XIU”, un llibre que només hi ha lectures en català. Anem a la classe de 3r d’E.S.O. Com que és un nen nou no sabem com llegeix. Llegeix paraula per paraula i algunes lletres encara no les sap. Anem llegint i anem llegit, fins que acaba l’hora, baixem cap a 1r de Primària li torno el llibre a la Dolors perquè els seus encara no havien arribat.

 

El Dilluns 6 d’octubre de 2014 –  Bruna / Martina   (3r ESO / 1r PRI)

El dilluns dia 7 d’Octubre els alumnes de 3r d’ESO vàrem començar el primer apadrinament del curs. La professora de primer de primària, la Dolors, ens va proposar llegir un llibre amb els padrins. Cada padrí tenia el mateix llibre, on hi havien una sèrie de contes curts molt divertits i en vàrem llegir uns quants. La meva fillola, la Martina, va llegir bastant bé! Tot i que algunes línies les hi vaig llegir jo, perquè algunes lletres encara no les havia après. També li vaig proposar un joc: va consistir en una sèrie de preguntes que ella m’havia de contestar en acabar el petit conte.

Vàrem passar una molt bona estona amb els nostres fillols! Va ser molt divertit!

 

  El Dilluns 6 d’octubre de 2014 –  Cristina / Nit   (3r ESO / 1r PRI)

 Tenia moltes ganes de tornar a fer apadrinament. Només entrar dins la classe de primer la Nit ja em va saludar, cosa que jo també vaig fer, Vam llegir embarbussaments i un text de l’aigua. La Nit em va sorprendre molt quan va dir l’embarbussament  amb tanta rapidesa. Cada cop sap llegir més bé. L’estona va passar molt ràpid i va ser hora de marxar; vam fer el nostre saludo, una abraçada i un petó, i ens vam dir: fins la pròxima! 

El dijous 2 d’octubre de 2014 – Arnau / Pol  (4t ESO/2n PRI)

 Els alumnes de 4t ens vam retrobar per primer cop aquest curs. Les activitats les vam a fer a l’aula de 4t i vam fer servir els ordinadors per fer la trobada més interessant. Vam pintar les mascotes Etnoc i Musli de lectura amb el programa informàtic Paint. En Pol, va estar més content del normal ja que feia molt de temps que no ens vèiem. Vam passar una molt bona estona ja que els petits saben gairebé més que nosaltres fer servir els ordinadors! Ens agradaria fer servir més sovint els ordinadors ja que les activitats els semblen més divertides.

 

El dijous 2 d’octubre de 2014 –   Roger / Cesc   (4t ESO/2n PRI)

 Avui, era el retrobament amb en Cesc després de l’estiu. M’ha explicat moltes coses de les seves vacances, i ja m’ha dit que les troba a faltar. Avui, hem pujat a la classe, i la feina era pintar a les mascotes de l’escola (l’Etnoc i en Musli) amb ordinador. Jo, esperava haver-li d’ensenyar a utilitzar el Paint, però m’he quedat molt sorprès quan ha agafat el portàtil i ho ha fet tot sol, sense ajuda. Ha pintat a les dues mascotes sense problemes i molt bé.

 

El dijous 2 d’octubre de 2014 –  Amine  / Guim i Adil   (4t ESO/2n PRI)

Vaig conèixer el meu nou fillol, en Guim, un nen rosset amb caràcter divertit, simpàtic, espontani i moltes bones coses més. Un cop era a baix a punt de recollir en Guim, va succeir un fet no previst, l’Adil, el meu cosí i el fillol de l’Oriol Simon, va haver de venir amb mi ja que el seu padrí no hi era. Vam pujar a l’aula d’informàtica, i vam agafar dos ordinadors. Un cop engegats, vaig preparar dos ratolins cada un per poder-los pintar pel “paint”. Ja colorejats els vaig acompanyar a la seva classe tot i que van entrar una mica esverats. Al final vaig obtenir la conclusió de que em podria avenir molt bé amb en Guim.

 

El dijous 2 d’octubre de 2014 –  Santi  / Pol   (4t ESO/2n PRI)

 Tot un estiu sense veure en Pol, tot un estiu sense llegir, sense dibuixar, sense escriure… Com vam reaccionar els dos? Res que no fós normal, amb la nostra típica salutació de picar de mans i punys, com si el dia anterior haguéssim estat tot el dia junts o alguna cosa així. El primer dia d’apadrinament va ser diferent que els que havíem fet l’any passat, ja que vam pujar a l’aula d’informàtica d’ESO per pintar els dibuixos de les mascotes de l’escola, l’Etnoc i en Musli. Al principi, en Pol no feia anar el ratolí de l’ordinador gaire bé, però un cop agafada la traça ja ho feia millor. Vam ser els primers en acabar, tot i que ens va portar una bona feina, i els dos animals de l’Escola Casals-Gràcia ens van quedar més que bé! Un cop vam marxar vam tornar a fer la nostra típica salutació, però aquest cop acompanyada d’una abraçada d’en Pol. Ja sabia jo que en el fons tenia ganes de veure’m.

  

Apadrinament  8 de maig del 2014

 

De: Allaoui, Dalila – Pau Molist

L’últim dia d’apadrinament vaig tenir dos fillols, en Pau i l’Aya, ja que el padrí de l’Aya no hi era. Vaig tenir molta feina, ja que la professora em va avisar que m’hauria de fixar més en l’Aya. Aquell dia va ser interessant, mentre fèiem les activitats de la lectura, l’Eva, una professora que vam tenir a primària, em va ensenyar un petit colom que havia caigut, i que no sabia on posar-lo. Així que la vaig acompanyar a la classe perquè just a dalt de la finestra tenim un niu de coloms, i vaig pensar que potser venia d’allà. Ja quan vaig baixar a continuar amb les activitats era hora, però ells dos solets van poder acabar-les sense la meva ajuda.


 

De: Simon Plana, Oriol – Adil Rammou

Avui amb l’Adil hem llegit el conte del pagès i els cargols. Cada dia l’Adil aprèn més i més, i cada cop li agrada més emprendre la lectura, no hi ha dia que falti que em digui si pot llegir i tornar a llegir. Cal dir que també s’encalla amb certes paraules, però amb la meva ajuda o sense se’n surt molt bé! Així també podríem arribar a la conclusió de que ell sol se’n surt perfecte!
El pagès i els cargols es basava en uns cargols que es menjaven l’enciam d’un home de bona fe, però dialogant van arribar a un acord i els cargols enlloc de menjar-se l’enciam es van menjar la col que els  donava el pagès. A continuació vam realitzar les activitats que hi havia. La Dolors posteriorment ens havia dit que havien d’escriure les respostes senceres, i no solament ficar “va caure”, sinó “La Clara va caure perquè hi havia una pedra” per exemple. Les activitats que vam fer també les feia molt bé, i cal dir que li vaig ensenyar com els verbs acabats en –ava no van amb b, i se li va quedar gravat. Com a conclusió puc arribar a dir que l’Adil millora ràpidament i s’hi esforça moltíssim! Espero que sempre segueixi d’aquesta manera. Continua així!


 

De: El Moudnab Hemmich, Houda – Jenifer Ortiz

El dijous 8 de maig els de 3r vam fer apadrinament. Quan vam arribar a la classe dels de 1r, vam veure que encara estaven al pati, i que corrien per tornar a la classe. Uns segons després, ja estaven a la classe asseguts. Vam llegir una història que s’anomena “El pagès i els cargols”. La Jenifer ha après molt llegir, quan llegeix les històries, llegeix amb rapidesa i claredat. Després de llegir la història, va haver de fer unes activitats i respondre unes preguntes basades en aquesta història. Cal dir que ho ha pogut fer tot bé. També ens hem entretingut escoltant a la professora de 1r, perquè es veu que havien trobat un colom petit, i l’estaven cuidant.
La Jenifer ha millorat molt a l’hora de llegir, espero que continuï igual.


 

De: Prat Sadó, Sergi – Guillem Pardo

Avui, hem llegit una petita història titulada “El pagès i els cargols” que tractava d’uns cargols que menjaven un enciam del pagès i quan aquest es va adonar que no tenien res per menjar els n’hi va guardar un per sempre més, així que ensenyava un aspecte important com és l’amabilitat i després hem realitzat unes preguntes sobre la lectura i després de buscar paraules amb –ca, -que, -qui, -co, -cu. Tot i que aquest últim exercici no l’hem pogut acabar del tot. En Guillem ho ha contestat tot correctament i amb respostes elaborades.


 


 

Apadrinament 22 de maig del 2014

 

De: Garrido Campos, Raul  – Aya Boulahdaj

Avui dia 22 hem fet el nostre penúltim apadrinament abans de vacances, no hem fet res d’especial, és a dir, hem llegit un conte i n’hem respost les preguntes. El conte que hem llegit ha sigut la cigala i les formigues, ha sigut un fàcil de llegir ja que no hi havia moltes paraules difícils i l’Aya no ha tingut gaires problemes a l’hora de llegir. L’única paraula que no entenia era faula. A les preguntes tampoc hi ha hagut cap problema, ha sigut capaç de respondre-les totes sense gaire complicació.


 

De: Rammou El Hami, Amine – Imad Azaraa

Avui, com a comprensió lectora, ens tocava llegir la cigala i les formigues, una faula que si l’entens pots extreure’n una gran reflexió. Per part de l’Imad l’ha entès i m’ha comentat que ell sempre treballa molt. Després de llegir la faula ens tocava respondre les preguntes de cara la lectura. En principi ha sigut capaç de respondre-les totes, però n’hi ha hagut alguna que ha hagut de tornar a mirar la lectura. Un cop les preguntes ja estaven respostes hem buscat paraules amb “g”. En la “gue” ens hem encallat i de pista li he dit formiga en plural. No sabia què era plural així que m’ha tocat explicar-li. Un cop finalitzada l’explicació ja sabia què era. Finalment ja era hora de marxar.


 

De: De Toro Calvo, AntonioAya Balghou

Avui hem fet apadrinament, ha estat una mica diferent perquè la Xenia no ha vingut a l’escola i m’ha tocat fer apadrinament amb l’Aya. El que hem fet en aquest apadrinament ha sigut llegir el text de la cigala i les formigues. Ha llegit bastant bé, però llegia molt baix, li deia que cridés una mica més i no em feia gaire cas, la veritat. Quan hem acabat de llegir ens em posat a contestar unes preguntes sobre la lectura. Les hem contestat totes menys una perquè no ens ha donat més temps.


 

De: Amarani Laarbi, Ilias – Guim Autet

Avui, dijous 22 de maig t’he vingut a recollir a la teva classe, i hem esperat que la Dolors ens donés la lectura d’avui: “la Cigala i la Formiga”. Ens han dit que havíem de pujar a la meva classe. Ens hem assegut, i quan has llegit el títol m’has dit que aquest conte ja l’havies llegit a casa, però per fer les activitats de la pàgina següent l’havies de tornar a llegir. Com que ja l’havies llegit, ha sigut més fàcil d’arribar a entendre’l tot.
Hem fet les activitats de la pàgina posterior i hem estat els primers en acabar la fitxa, i la Sílvia ens ha dit que havies de buscar paraules amb els sons de la g.
Crec que ha fet una gran millora, ja sap respondre les preguntes amb la frase completa, fa poquíssimes faltes, llegeix amb molta lleugeresa per la seva edat i a més sap contestar ràpidament les preguntes sense mirar el text.

  

 

Apadrinament P-5

Eloi Ros

Abans de les festes de Nadal, vam tenir una altra trobada d’apadrinament. Jo i la meva fillola ens vam quedar a l’aula i li vaig posar el power point que li havia preparat. El vam mirar i a ella li va agradar.

Vam acabar de mirar el power point i li vaig posar algunes webs de jocs per a la seva edat i s’ho va passar força. Domina bastant bé l’ordinador! Després, quan vam acabar i no tenia res més preparat, se’m va ocórrer posar-li dibuixos animats. Li vaig preguntar quins mirava i vaig anar al YouTube. Vaig posar la Peppa Pig i vaig veure que li agradava molt, ja que havia vist molts dels vídeos que hi havia, sabia moltes coses i personatges de la sèrie, etc. Li vaig deixar els meus auriculars i es va passar una bona estona mirant els dibuixos. Es va divertir perquè la vaig veure riure molt. El cert és que em va sorprendre que entengués força bé el castellà!

20/02/2014

Dijous, 20 de febrer hem tornar a fer una trobada amb els fillols. Ja feia molt temps que no veia a l’Erika, ja que a l’última trobada no hi vaig poder ser. Tot i això, avui ens ho hem passat d’allò més bé. Hem rigut moltíssim i ella ha après bastantes lletres. Quan he vist que s’havia cansat de interpretar els sons de les lletres i de mirar els dibuixos, he mirat si algú em volia canviar el conte, però d’aquí ha sorgit una petita guerra de llibres. L’Erika i la fillola de la Cristina, la Amanda, s’anaven tirant llibres. Quans se’n han tornat a cansar, hem agafat el primer llibre que teníem sobre la taula i aquí si que ens ho hem passat bé; ella sola passava les pagines i anava dient <<bla, bla, bla, bla, bla… bla, bla…>> tot seguint la frase amb el dit. Fins i tot la Gemma i el seu fillol, que estaven al costat, han rigut.

Avui ens ho hem passat molt bé i espero que cada dia sigui així!

06/03/2014

Avui hem fet una altra trobada d’apadrinament. Però es podria dir que aquesta vegada ha set diferent. No tan sols perquè avui llegíem diaris, sinó que també hem passat estona una mica inesperades.

He anat a buscar a l’Erika a P5 i hem pujat a dalt. Ens hem assegut al costat de la Laura amb el seu padrí David. Jo he començat ensenyant-li la portada; els dibuixos, els nombres, les lletres del titular… Però en David i la Laura han començat diferent. De cop i volta, he sentit que la Laura sabia contar fins a 100, però l’Erika només fins a 20 i, és clar, em feia por que s’ofengués. L’Erika se’ls mirava amb un cara estranya mentre jo l’intentava distreure. Veia com la Laura li sabia dir nombres que l’Erika no sabia.

Després, he aconseguit centrar-la en el nostre diari. Realment els nombres que sap se’ls sap molt bé i hi posa molt entusiasme en aprendre’n de nous i també lletres. De llegir també en sap força i quan li dic com sona una lletra i ella la pronuncia bé, fa un somriure i es posa contenta.

Fullejant el diari, li he donat un bolígraf i s’ha posat a pintar estrelles de les estelades, a pintar cares de fotos, etc. La veia distreta i concentrada i això m’ha satisfet.

Quan faltava un quart aproximadament per acabar l’estona d’apadrinament, li he dit amb en David si deixàvem els diaris i les distrèiem entre tots dos. Quin riure quan de sobte a sortit la paraula pet! Totes dues s’han posat a riure!

Finalment, hem baixat a baix a portar els fillols i filloles. Quines ganes d’una altra hora de padrins!

  

 

Apadrinament P-5

Didac Maroto

20-2-14

Avui, els alumnes de 2n d’ESO, hem tornat a fer apadrinament als astronautes de P5. Els llibres ens els han donat les professores, i a mi m’ha tocat el llibre de “Els follets sabaters”. Cada pagina del llibre tenia una curta frase en lletra de pal en majúscula i minúscula i una il·lustració. Després de preparar-ho, hem baixat a l’aula dels nens i nenes de P5, i al entrar els hem recollit i portat mig grup al passadís de infantil i mig grup a la nostra aula. Jo he anat a la aula de 2n d’ESO amb la Maroua, que semblava molt animada. Al començar a llegir el llibre, la Maroua, estava una mica despistada, però al anar llegint el llibre ella estava més atenta. Després de llegir-ho, li tocava a la Maroua a llegir el llibre. La veritat, es que quan ha començat, estava molt concentrada i ho feia prou bé. Les lletres que li costaven més eren la LL, la Q ,la H i la I. Aquestes lletres eren complicades i segur que la Qi la LL encara no les han estudiat, per això no passa res i la lletra I la podria haver confós amb moltes altres lletres que s’hi assemblen com la L o la T. Quan ha acabat hem revisat una mica els colors, però quan acabaven aquestes activitats, s’ha cansat i ha començat a enfadar-se. Però al final, he vist que li ha agradat molt.

1

06-3-14

Un altre dia d’apadrinament, i encara que només hagin passat 15 dies, la Maroua ha aprés moltes coses noves. Avui em començat a veure i llegir un diari. A la Maroua i a mi ens ha tocat seure a l’aula de P5 avui ja que l’últim dia ja vam anar a l’aula de 2n d’ESO. Al entrar a la classe de P5, tots els alumnes es veien molt contents i tenien ganes de veure que els hi portaven els Padrins avui. Per començar ens han dit que estaven fent la setmana dels números i que ja en sabien bastant. Jo al començament m’he pensat que farien de l’1 al 10 com es normal però no. En sabien molt més. Hem començat llegint uns quants números i tot perfecte, i al preguntar-li quins números sabia m’ha sabut dir tots el números des del 0 al 20. Encara que hem fet llegit molta cosa de números, també hem repassat les lletres però hem tingut que insistir una mica amb la V, la B i la D però en general molt bé tot. Una altra lletra que ha tingut un paper important avui ha sigut la lletra H  i no en dolent sinó que li he ensenyat que la lletra H no diu res a diferencia de la M que diu m o la L que diu l. Avui, repeteixo, tots els alumnes estaven molt alegres i s’ha portat molt bé, m’ha contesta totes les coses que em demanava i fins hi tot m’ha fet llegir a mi. M’he fixat que li agrada el Barça, el color Verd i buscar les lletres del seu nom. Per acabar jo i un altre alumne de la meva classe hem intercanviat diaris per donar als fillols una mica de diversitat a la hora de lectura i no està repassant i repassant el mateix diari 10 vegades per que ja hem acabat de llegir-lo. Quan vam acabar i avanç d’anar tothom a la seva classe li he preguntat que li ha semblat, i la veritat es que ella i jo ho voldríem repetir si ens deixessin.

2APADRINAMENT A P-5

Rinah Colomer

DIA: 20/02/2014

Avui dia 20, hem llegit el llibre: El cavall de Troia. Ens ho hem passat d’allò més bé contant cavallers, vaixells, etc. Hem après a llegir unes quantes paraules com: cavall, vaixell, Paris, Troia, Helena, Menelau, etc. Al final hem fet un joc de preguntes i si les endevinàvem, teníem 1 punt i, així fins arribar a 10 punts. Ha estat molt divertit. Quan hem acabat el llibre, n’hem agafat un altre que es titula: Artús i l’espasa, nosaltres fèiem veure que érem l’Artús i tot seguit intentàvem treure l’espasa. També al final de llegir el conte li anava fent preguntes per comprovar si l’havia entès i si, el va entendre molt bé. La veritat és que ens ho em passat la mar de bé .

DIA: 06/03/2014

L’activitat que hem realitzat avui, consistia en mirar-nos un diari. Nosaltres concretament ens hem mirat el diari de Manlleu. Hem après les parts amb les qual consisteix un diari. Hem llegit alguna notícia i hem intentat d’entendre-la. Però…Fins i tot hem jugat amb els números i lletres! Hem agafat un bolígraf i hem començat a encerclar números i lletres. Moltes de les paraules que estaven en MAJÚSCULA, les hem llegit totes. Però també em après nous esports com ara el hoquei, el tennis, el trial etc. Perquè en Jan no els coneixia aquests esports. Al final de tot hem fet un joc que consistia en que jo preguntava: Jan, dibuixa la lletra B i ell la dibuixava. Jan, dibuixa el número 1 i ell el dibuixava. El problema era quan ell m’ho demanava a mi i jo feia la broma. Ell em demanava: Rinah, dibuixa el número 1 i jo, dibuixava el 2. Jo li anava insistint: Si, he dibuixat el número 1! I en Jan començava a riure. Ha estat molt “guai”. I ha set un altre manera d’aprendre a llegir, buscar lletres, números i també jugar.

rinah 

APADRINAMENT – P-5

Carles Pous

Dia 6 de Febrer

Hem baixat per les escales d’ESO, hem entrat a la classe de P5 i hem anat directament amb el nostre fillol. El meu fillol es l’Aleix Polo i per mi es el millor fillol que hi ha a la classe. Com que estan estudiant els planetes quina manera millor de repesar-los que explicant-li un conte sobre els planetes. La primera mitja hora ens han donat el llibre i me l’he preparat perquè l’Aleix pogués gaudir d’un bon llibre i repassar els planetes. Jo crec que el llibre li ha encantat fins i tot m’ha dit que de gran vol ser com en Flai, vol visitar la Lluna.

 

Dia 20 de Febrer

Avui tocava un conte hi ha mi m’ha tocat la favera màgica. M’ha agradat que em toques aquest conte perquè era fàcil d’entendre per l’Aleix. Com sempre la primera mitja hora l’he dedicada a preparar el llibre  i la segona mitja hora l’he dedicada llegir el llibre a l’Aleix. Primer li he llegit el llibre i llavors ens em mirat les imatges i per últim com que ja comença a saber llegir m’ha dit que el volia llegir ell i la veritat es que he quedat sorprès de lo bé que llegia.

carles

  

APADRINAMENT ALS NOSTRES FILLOLS DE P-5

Bilai el Aquioui

Avui al professors ens han fet fer el diari d’apadrinament. Jo, el dia 06/03/2014 no hi era perquè estava malalt però, ara hos explicaré com va anar i com va ser l’últim apadrinament que vam fer la ultima vegada amb l’Isolda.

Aquell dia pel matí, desprès de pati la Teresa i la Dolors Guix ens van repartir uns llibres per que ens els estudiéssim duran 30 minuts per desprès explica’ls hi a las nostres fillols, en el meu cas fillola, llavores vam baixar cap avall a infantil a la classe de P-5. Al arribar tots ens vam anar amb els nostres fillols i alguns van ca dar-se a la classe de P-5 i alguns van pujar a la classe de 2n d’ESO.

L’Isolda i jo, vam seure al costat de la Laura i d’en David. En David i jo abans de baixar ja ens ho vam organitzar i primer va començar ell explicant-li el conte a la Isolda i a la Laura i desprès els hi vaig explicar jo el meu llibre a elles dues. Quan vam acabar d’explicar els llibres, vam mirar si s’havien trobar les seves lletres, si sabien els colors dels dibuixos i lo mes important si sabien llegir. La Laura es va posar a llegir i en David i jo estàvem flipant, en s’havia molt i llegia molt ràpid i desprès es va posar a llegir la Isolda i també ho feia una mica poca poc però ho feia molt i molt bé.

Per desgràcia, ja es va acabar la hora. Les vam haver de portar a la classe de P-5 i d’acomiadar-nos d’elles.

PD: Va ser el millor moment que he passat mai a l’escola, m’encantaria repetir-ho!! 

  

EL MEU DIARI D’APADRINAMENT

Irene Ballart

*        Primer dia:

Avui es el primer dia d’apadrinament d’aquests curs. Primer, abans de posar-nos a llegir, com cada any es fa, hem fet el carnet de padrins. Un cop hem tingut el carnet fet ens hem posat a llegir el llibre que li he portat “EL DIARI DE LA BRUIXA ABURRIDA”. Li ha agradat molt ja que es tractava de les vacances de la bruixa avorrida, del dia que va néixer… Li ha agradat i ha participat molt.

*        Segon dia:

Avui, el segon dia d’apadrinament, hem decidit els alumnes de 2n ESO de fer una obra de teatre per els alumnes de P5. Vam fer tres grups. El primer grup consistia a fer una obra de teatre a partir de titelles, i van decidir fer una barreja de diferents contes i ajuntar-los. El segon amb ombres xines que van fer Hansel  i Gretel el tercer una obra de teatre la Blanca Neus. Un cop ho vam tindre preparat vam baixar cap a baix i vam fer les tres representacions. Em va agradar fer això i sobretot les cares que posaven  alegria i d’entusiasme.

*        Tercer dia:

Avui, com que es nadal, els hi em fet un power point (prezi) amb activitats del nadal. Li ha agradat molt i so ha passat molt be. Li ha agradat molt totes les activitats que li he preparat i ho ha fet molt be, no na fallat n’hi una.

*        Quart dia:

Avui ha set el tercer dia que hem anat a fer apadrinament. Com que els alumnes de parvulari estant estudiant els planetes, els hi hem anat a llegir un llibre dels planetes. No em pensava que sàpigues tantes coses de l’univers els planetes…, jo li explicava els detalls mes petits i ell ja se’ls s’havia tots. He quedat parada però a la vagada ma agradat saber que sàpigues tantes coses.

*        Cinquè dia:

Avui quart dia de l’apadrinament els hi hem anat a llegir els diaris.  Per suposat que no els hi vam fer llegir, els hi vam explicar una mica i aprofitant que aquest any es la setmana dels números els i fèiem encerclar.  Avui estava una mica esvarada però després d’una estona es va anar calmant i ho va fer-ho molt be. Jo he quedat sorpresa quant he vist que ma sabut llegir la lletra lligada.  Ma agradat molt i ha estat molt atenta.

*        Sisè dia:

Avui cinquè dia de l’apadrinament els hi hem anat a llegir uns llibres de lectura fàcil, ja que encara estan aprenent a llegir. Ma agradat explicar-li el llibre que ma tocat perquè parlava dels amics i moltes coses d’aquestes i ma semblat que li ha agradat i que ha aprés moltes coses noves.

irene 

dimecres, 12 març de 2014

 

CHADIA RAMMOU-ALBERT ROCA

Mitja hora que passen volant, nou-cents segons que hi sobrevolen milers de paraules formades per cada una de les lletres de l’abecedari, que l’Albert i jo hem pogut llegir-les i entendre-les. A poc a poc progressant, llegint ràpid fins a arribar l’últim punt del petit text que ens han donat. Viatjant per un univers on és ple de somnis perduts, de llibres i dibuixos que ens il·lustra la história, on hi apareixien unes preguntes que haviem de respondre. Ens ho hem passat molt bé ja que hem gaudit d’una estona molt agradable. L’Albert se li veu el canvi de P5 fins ara ja que ara ja llegeix una mica més rapidet. Fins el final que va arribar l’hora de dir adeú.

  

dimarts, 11 març de 2014

 

ADRIÀ BALLART-OLIVIER MARTORELL

A la primera mitja hora vam estar preparant la fitxa, on hi havia un text i unes preguntes sobre la lectura.

Vam anar a baix a buscar-los i ens va tocar fer la classe a la classe de 2n, l’olivier va llegir molt bé la lectura, ens vam compaginar una mica al llegir però si veia que llegia massa ja ho volia fer ell.

No li va costar contestar les preguntes, va ser molt dinàmic i divertit.

Com els últims dies a la primera mitja hora vam estar preparant les activitats. A dos quarts els vam anar a buscar, i aquest cop sí ens tocava anar a la nostre classe, la de 4t d’ESO.

Va llegir la lectura,era molt més curta que les anteriors, i les activitats van ser molt senzilles, i al final de tot hi va haver un dibuix i aquesta petita activitat va anar molt bé per canviar una mica i que les activitats no es fessin tant carregoses.

 


 

ELISABET ANDREU -CORA GONZÁLEZ

Avui hem tornat a fer apadrinament, la Montse ens ha donat una fitxa on hi havia un text amb unes preguntes. El text anava d’una parella de nois que anaven a donar un vol i van veure un ós, i el noi prim es va enfilar a l’arbre i no va voler ajudar a l’home grassonet que no podia pujar i ell es va haver de fer el mort i l’ós se’l va creure i el noi es va donar de lo dolenta que es la gent a vegades. El meu grup ens hem quedat a fer lectura a la classe dels petits. La Cora ha sabut contestar molt bé les preguntes i també hem tingut temps per parlar de com li havia anat el cap de setmana. Moltes vegades amb poso a pensar i és increïble el canvi que han fet a la lectura des de que vam començar l’apadrinament a P5 a ara a 1r EP.

Hem tornar a fer apadrinament, aquesta vegada el nostre grup ens hem quedat a fer apadrinament a la nostre classe, a 4t d’ESO. Com que la Micaela no hi era, he agafat la fillola d’ella que és la Yousera, a ella li consta una mica més la lectura però ens ho Hem passat molt bé.  Aquesta vegada la Montse ens ha tornat a donar una fitxa amb un petit text i amb una comprensió lectora i el final dibuixar el jardí que explicava a la lectura, que tractava d’un jardí que tenia la Maria i explicava les coses que hi havia en allà. La comprensió lectora al principi els hi ha constat una mica però tota l’estona trobàvem la solució. No em tingut temps per fer el dibuix però suposo que ja l’acabarem en el pròxim apadrinament.
a i anar cap a casa. 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s